Les Borges votarà aquest dijous una moció d’adhesió al manifest “Prou morts a la N-240”

També s’adherirà al Pacte dels Alcaldes per una energia sostenible local.

El Ple de les Borges debatrà avui sobre el manifest "Prou morts a la N-240"
photo_camera El Ple de les Borges debatrà avui sobre el manifest "Prou morts a la N-240"

L’equip de Govern de l’Ajuntament de les Borges (CiU i IBB) presentarà aquest dijous, en el decurs de la sessió plenària i dins de l’apartat de mocions, el manifest “Prou morts a la N-240”, que proposarà l’adhesió a la resta d’ajuntaments de les Garrigues, el Pla d’Urgell i el Segrià afectats per la sinistralitat de la carretera com també als representants de la societat civil i entitats. El text demana l’alliberament del peatge de l’AP-2 com a mesura definitiva a aquesta situació.

En aquest sentit l’alcalde Enric Mir ha fet una crida al conjunt de la societat, especialment la lleidatana i la tarragonina, a que s’impliquin activament “en el suport a aquesta justa i llarga reivindicació per tal de tenir majors garanties d’èxit davant de l’Estat”. La moció exigeix a Foment solucions amb caràcter d’urgència i de manera definitiva a la perillositat del tram de la N-240 entre Lleida i Montblanc.  

D’altra banda el Ple de les Borges aprovarà aquesta nit, amb els vots de CiU i IBB, l’adhesió al Pacte dels Alcaldes per a la sostenibilitat, una de les iniciatives més ambicioses com a mecanisme de participació de la ciutadania en la lluita contra l'escalfament de la Terra promoguda per la Comissió Europea. L’alcalde Enric Mir ha remarcat la importància de sumar-se al pacte, mitjançant el qual “l’Ajuntament adopta el compromís de reduir les emissions de CO² en el seu territori en més del 20% per al 2020 a través de la creació de plans d’acció en favor de les energies renovables”. Amb l’adhesió, el consistori es compromet a elaborar un Pla d’Acció d’Energia Sostenible així com un informe bianual per l’avaluació, control i verificació dels objectius. D’altra banda, entre d’altres, el ple també donarà compte de l’informe de morositat corresponent al segon trimestre del 2013, segons el qual el consistori tanca el període amb 97 factures pendents de pagament més enllà dels 30 dies legals, que sumen un import total de 32.366,82 euros. Això significa una dràstica reducció del deute respecte el mateix període de l’any passat, quan el consistori tenia 247 factures pendents de pagament que ascendien fins als 151.725,95 euros.

Durant la sessió d’aquesta nit també està previst que es voti una moció plantejada per l’equip de Govern, i que està avalada per tots els grups polítics de l’Ajuntament, que condemna l’atac feixista contra la delegació de la Generalitat a Madrid del passat Onze de Setembre. En el text es demana a les forces polítiques amb representació parlamentària a les Corts Espanyoles que també condemnin aquest atac dels grups d’ultradreta Falange, Alianza Nacional i Democracia Nacional. La moció també reprova les declaracions del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, en les què desconsiderava l’èxit de la Via Catalana enlloc de respondre sobre els greus disturbis de Blanquerna, que van tenir lloc per no preveure cap dispositiu de seguretat per aquest acte, amb assistència de representants polítics catalans.

Finalment el Ple també debatrà una moció, presentada per ERC i que s’espera que obtingui el recolzament de la resta de grups municipals –CiU, IBB, PSC i la CUP-, de suport a la vaga indefinida i de les reivindicacions dels docents de les Illes Balears.

Comentaris