Campanya per augmentar la seguretat dels comerços de les Borges durant les festes

 La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han iniciat, des del dia 14 de desembre una campanya d’informació dirigida als comerços de les Borges Blanques, destinada a prevenir i reduir els actes delictius durant les festes.

Dispositiu Grèvol 2015 a les Borges Blanques2
photo_camera Els agents informant del dispositiu Grèvol 2015 als comerços de les Borges Blanques.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han iniciat, des del dia 14 de desembre una campanya d’informació especialment dirigida als propietaris i treballadors del comerços de les Borges Blanques, destinada a prevenir i reduir els actes delictius durant les festes nadalenques, que finalitzarà el dia 9 de gener.

Els agents dels cossos de seguretat que operen a la ciutat han visitat els diferents comerços de les Borges, en el marc del dispositiu Grèvol, per informar-los de les mesures que cal implantar per evitar els furts i les estafes, els delictes més habituals d’aquestes dates, amb unes demostracions amb bitllets falsos, per tal que puguin detectar-los més fàcilment. El dispositiu també preveu l’augment de la vigilància als polígons, les urbanitzacions i els mercats setmanals.

La campanya té l’objectiu clar d’incrementar la seguretat i garantir el normal desenvolupament de l’activitat comercial durant el Nadal, ha explicat la regidora de Governació de l'Ajuntament de les Borges, Núria Palau. És vital per tal que els compradors puguin visitar els diferents comerços, amb la tranquil·litat que tenim normalment a les Borges, ja que les visites serveixen per recordar consells de seguretat, resoldre dubtes i recollir les inquietuds dels comerciants pel que fa a la seva activitat, que així poden exercir amb major confiança, ha afegit Palau.

Al seu torn, fonts policials han afirmat que s’incrementaran les patrulles per les zones comercials, de manera coordinada entre els dos cossos policials. Aconsellen no acumular diners a les caixes enregistradores i fer diversos ingressos al llarg del dia, instal·lar xips de seguretat als productes, limitar les vies d’accés a l’establiment per facilitar al control, comprovar els bitllet, i si se’n detecta un del fals en cap cas iniciar una discussió, comprovar els dades de les targetes i, sobretot, evitar qualsevol tipus d’enfrontament.

comentaris