Carme Forcadell inaugurarà la 54a Fira de l’Oli i les Garrigues

El certamen es va presentar a nivell nacional dijous a Barcelona, en un acte que va comptar amb l'expresident de Catalunya, Artur Mas

Intervenció d'Artur Mas a l'acte de presentació interior
photo_camera Intervenció d'Artur Mas durant l'acte de presentació de dijous

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, serà l’encarregada d’inaugurar la 54a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que tindrà lloc a les Borges Blanques durant els dies 20, 21 i 22 de gener, segons ha anunciat aquest dijous, 12 de gener, l’alcalde de la Capital Catalana de l’Oli, Enric Mir, en l’acte de presentació nacional del certamen.

L’esdeveniment es va celebrar a la Sala Noble de l’Edifici del Rellotge del Recinte Modernista de l’Escola Industrial de Barcelona, i ha estat presidit per l’expresident de Catalunya, Artur Mas, i també ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Segons han declarat els organitzadors, aquesta edició del certamen de referència dins del sector oleícola català va dedicada a posar en valor la contribució de les cooperatives i els petits productors de proximitat, a la vertebració del territori i a l’impuls de l’economia del conjunt del país.

En el seu parlament, Artur Mas ha afirmat que podem saber quan estem a casa nostra, al conjunt del mediterrani, quan compartim un bon oli, que ens fa pertànyer a una cultura comuna. A la vegada, Artur Mas ha volgut destacar també la importància de la feina ben feta i la necessitat de saber vendre bé el producte com fa la Fira de l’Oli i les Garrigues.

El programa “Via Lliure” de RAC1 s’emetrà en directe des de la Fira el dissabte 21 de gener

Al seu torn, l’alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, també ha anunciat que enguany el Premi Cultura de l’Oli 2017 serà concedit el mateix divendres de la inauguració, 20 de gener, a la dibuixant i ninotaire Pilarin Bayés, que recollirà personalment el guardó i a la que ha qualificat de “veritable estructura d’Estat, pel que fa a l’educació de moltes generacions d’infants, que han après petites històries com la de l’Oli d’Oliva, gràcies a les seves populars il·lustracions”. Entre altres novetats, Mir també ha informat que el dissabte, 21 de gener, s’emetrà en directe des de la Fira el programa “Via Lliure” de RAC1, amb Xavi Bundó, líder de la ràdio a Catalunya els caps de setmana.

De la mateixa manera, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha declarat que “la Fira demostra la capacitat i la vitalitat de les Borges i del conjunt de les Garrigues, ja que ofereix allò que ha estat l’esforç de tot l’any”.

D’altra banda, també ha dit unes paraules la bloquera gastronòmica i padrina de l’agermanament de la Fira de l’Oli i les Garrigues amb el Moviment Slow Food Internacional, Dolors Mateu, que es realitzarà el dissabte a la tarda.

Durant el transcurs de l’acte, la soprano Maria Altadill, acompanyada al piano per Manel Ruiz, ha interpretat diferents temes musicals; Damunt de tu només les flors, de F. Mompou; Abril, d’E. Tolrà i Estel del dematí, d’E. Morera i en acabar els assistents han pogut gaudir d’una degustació d’olis i productes típics de les Garrigues.

PE: Fotografies de la presentació nacional de la 54a Fira de l’Oli i les Garrigues.

Comentaris