El casal d’estiu de la Fundació Verge Blanca s’estén per primera vegada al territori

Aquest 2015, per primera vegada, la Fundació Verge Blanca ha pogut organitzar fins a tres casals en el període estival, un d’ells a l’escola Joan XXIII de les Borges Blanques.

Reñe_casal_Borges_001_VR
photo_camera Les autoritats visitant el primer Casal d'Estiu de la Fundació Verge Blanca a les Borges Blanques.

La Fundació Verge Blanca és una de les entitats amb les que la Diputació de Lleida col·labora any rere any per al desenvolupament del seu casal d’estiu. Aquest 2015, per primera vegada, la fundació ha pogut organitzar fins a tres casals en el període estival, un d’ells a l’Escola Joan XXIII de les Borges Blanques.

La corporació ha col·laborat amb 17.000 euros en el desenvolupament d’aquesta activitat que ajuda els infants a gaudir d’un temps d’oci alhora que aprenen a conviure i adquirir valors.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, juntament amb el president de la Fundació Verge Blanca, Joan Saura; el vicari pastoral del Bisbat de Lleida, mossèn Josep Anton Jovè; l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions de l'Escola Joan XXIII de les Borges Blanques on els infants estan apurant els darrers dies de casal.

En la roda de premsa posterior a la visita, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha celebrat que aquest any la Fundació Verge Blanca hagi pogut organitzar un casal d’estiu al territori per tal de cobrir les necessitats d’aquest tipus que també es donen a altres municipis més enllà de Lleida.

Reñé ha agraït i ha elogiat la implicació dels monitors, les institucions i la Fundació Verge Blanca en aquesta iniciativa que dóna garanties d’una integració adequada dels infants a l’entorn comunitari de la seva ciutat.

Per la seva part, el president de la Fundació Verge Blanca, Joan Saura, ha explicat que l’objectiu principal d’aquests casals és l’aprenentatge i el creixement dels nens. Es treballen valors com la interculturalitat i la socialització, ha indicat. En declaracions als mitjans de comunicació també ha manifestat la voluntat de continuar l’any vinent amb la mateixa dinàmica i tornar a organitzar el casal d’estiu a les Borges Blanques.

Els tres casals que la Fundació Verge Blanca ha organitzat aquest estiu han estat els següents:
  *   Del 29 de juny al 4 de setembre al Col·legi Episcopal
  *   Del 29 de juny al 31 d’agost al Col·legi l’Esperança de Lleida i la Parròquia de Sant Agustí
  *   Del 3 d’agost al 28 d’agost a l'Escola Joan XXIII de les Borges Blanques

El fet de poder organitzar fins a tres casals a tres punts diferents de la demarcació de Lleida ha permès augmentar el nombre de nens beneficiats. En aquesta edició s’han inscrit 156 infants, (106 a l’Episcopal, 27 a l’Esperança i 23 a les Borges Blanques).

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha valorat molt positivament aquesta experiència que permetrà donar resposta des de la proximitat a unes necessitats molt específiques dels infants durant el període estival i no només durant el curs escolar.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha destacat la importància de treballar de forma conjunta per tal de poder arribar més lluny i estendre serveis com aquest a la resta del territori.

La Fundació Verge Blanca organitza els casals d’estiu amb l’objectiu que els infants que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica i social tinguin l’oportunitat i el dret de gaudir d’un temps de lleure de qualitat i econòmicament accessible alhora que reben un aprenentatge de desenvolupament personal.

Durant el casal, els infants realitzen diferents activitats i tallers de diferents temàtiques, com titelles, malabars, disfresses, jocs tradicionals o expressió musical, entre d’altres. També fan diferents visites i sortides, com a La Mitjana de Lleida, al Museu Roda Roda o a Ràdio les Borges.

Igualment, amb el servei de menjador garanteixen que tots els joves gaudeixin de dos àpats al dia equilibrats i de qualitat (esmorzar i dinar), segons ha explicat la directora del casal, Míriam Castillo.

La selecció dels infants es fa mitjançant entitats del tercer sector social de Lleida i de les Borges Blanques que treballen amb infants amb risc d’exclusió social i econòmica. Els infants acollits a aquest casal són aquells que han acabat P4 fins a segon del cicle superior de primària (dels 4 als 12 anys).

Comentaris