Castelldans instal·la nous equips en l'Estació de tractament per millorar la qualitat de l'aigua

L'actuació ha consistit en la instal·lació d'un filtre de rentat amb continu totalment automàtic, amb manteniment diari mínim i que pot treballar cada hora de l'any ininterrompudament, amb tots els seus equips de control
Estació de tractament d'aigua potable de Castelldans @ajcastelldans
photo_camera Estació de tractament d'aigua potable de Castelldans @ajcastelldans

L'Ajuntament de Castelldans ha finalitzat l'obra de millora qualitativa i sanitària de la nova Estació de tractament d'aigua potable (ETAP). L'actuació ha consistit en la instal·lació d'un filtre de rentat amb continu totalment automàtic, amb manteniment diari mínim i que pot treballar cada hora de l'any ininterrompudament, amb tots els seus equips de control, un equipament fabricat per l'empresa lleidatana ILERDAGUA.

Comparació d'aigua tractada i no tractadaAbans d'instal·lar el filtre, la terbolesa de la bassa que es bombejava sense tractar al poble, era d'entre 35 i 50 NTU (la unitat que mesura el grau de transparència que perd l'aigua), que és el paràmetre que mesura la brutícia que porta l'aigua (no bacteris). La normativa diu que la terbolesa de dipòsit ha d'estar per sota d'1, actualment amb la potabilitzadora, està a una mitja de 0,40 NTU .

L'Ajuntament de Castelldans dura a terme, ben aviat una operació de desinfecció del musclo zebra, un tractament innovador i 100% efectiu. Amb aquesta segona fase Castelldans tindrà una ETAP totalment preparada per fer qualsevol tractament per tal d'aconseguir una qualitat d'aigua excel·lent.

comentaris