26.09.2022 |

El CEI Borges aposta per la dinamització del sector de la pedra

El Centre d’Empreses Innovadores de les Borges va acollir ahir la Jornada sectorial de la pedra i les activitats extractives, una iniciativa adreçada a dinamitzar un dels sectors productius clau de la comarca, el de la pedra.

La jornada va tenir lloc en una de els sales del CEI Borges
La jornada va tenir lloc en una de els sales del CEI Borges
El CEI Borges aposta per la dinamització del sector de la pedra

L’activitat, que va comptar amb el suport de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, es va dividir en dues parts. A la primera es van presentar els aspectes conceptuals i metodològics vinculats als treballs de restauració de les activitats extractives, mentre que la segona va consistir en una demostració “in situ” de la seva aplicació, que va tenir lloc a les pedreres Sàez.

La jornada, que es va allargar durant tot el matí, va comptar amb 25 participants, que van poder conèixer les vessants tècniques i estratègiques del protocol per a l’avaluació de la restauració d’activitats extractives. L’acte, organitzat per Col·legi d’Enginyers Tècnics de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears, va ser gratuït i va comptar amb directors facultatius, tècnics d'empreses extractives, de consultories ambientals i de la pròpia Administració entre el públic.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, afirma que “la celebració d’aquesta jornada tècnica ha comptat amb tot el suport del consistori ja que a través del CEI pretenem incentivar la creació de llocs de treball i noves oportunitats de negoci relacionades amb aquest sector, un dels més potents de la comarca”. Ribalta també ha remarcat que “amb iniciatives com aquesta augmenta la cadena de valor del sector de la pedra i en conseqüència se’n beneficia el conjunt del territori”.

Properament el CEI Borges acollirà dues jornades més dedicades a l’oli, un altre dels sectors clau per al desenvolupament econòmic de la comarca. Aquestes, organitzades per la regidoria de Promoció Econòmica en col·laboració amb el Patronat Fira de les Garrigues, està previst que es duguin a terme a finals de juny.

El CEI Borges aposta per la dinamització del sector de la pedra
comentaris