Celebració del Dia Mundial de la Poesia a les Borges Blanques

La Biblioteca Marquès d'Olivart va organitzar aquest dijous, 21 de març, a la sala Maria Lois de la localitat, una jornada amb la participació de voluntaris de diversos països, en commemoració del Dia Mundial de la Poesia
20240321_DM Poesia (25)
photo_camera El poema es va llegir en 14 llengües diferents - Foto: Ajuntament de les Borges

La Institució de les Lletres Catalanes commemora cada any el dia Mundial de la Poesia, el 21 de març, amb un poema escollit que es tradueix a vit-i-dues llengües, a partir de l'original en català. En la 17a edició, la Institució de les Lletres Catalanes ha escollit el poema 'M'he estimat molt la vida', de Vicent Andrés Estellés, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement.

Les Borges va celebrar la diada en l'acte que va tenir lloc aquest dijous a la Sala Maria Lois a les 6 de la tarda, amb el suport de l'Ajuntament de la localitat i amb la participació de voluntaris de diversos països, el grup de lectura de poesia de la biblioteca, l'Escola de Música de les Garrigues i el servei comarcal de català de les Garrigues.

El poema es va llegir en 14 llengües diferents: català, aranès, castellà, alemany, anglès, àrab, esperanto, francès, italià, portuguès, romanès, rus, wòlof i xinès; i va comptar amb les interpretacions musicals de la Blanca González, al saxòfon, Maria Martí a la guitarra i Laura Valls al violoncel, així com de l'Escola de Música de les Garrigues. També es van llegir altres poemes de Vicent Andrés Estellés a càrrec del grup de lectura de poesia de la biblioteca.

20240321_DM Poesia
L'acte del Dia Mundial de la Poesia va estar organitzat per la Biblioteca Marquès d'Olivart  - Foto: Ajuntament de les Borges

Comentaris