09.12.2022 |
Territoris.cat

El programa Torres & Earth té previst reduir les emissions de CO2 dels cellers en un 30% fins al 2020

El tractor, desenvolupat per la marca New Holland, redueix les emissions de CO2 en un 80% i possibilita que el pagès pugui utilitzar el biometà que produeixi en les seves explotacions, agrícoles o ramaderes

Treballs del tractor New Holland a la finca Aranyó a les Garrigues 1
Treballs del tractor New Holland a la finca Aranyó a les Garrigues
El programa Torres & Earth té previst reduir les emissions de CO2 dels cellers en un 30% fins al 2020

Els Cellers Torres van començar a desplegar l'any 2008 el programa Torres & Earth, una iniciativa amb la qual la companyia té previst reduir les emissions de C02 en un 30% per ampolla, fins al 2020. L'actuació va consistir a utilitzar la biomassa per generar gas i electricitat, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les seves principals instal·lacions i en algunes finques, entre elles la de l'Aranyó a les Garrigues.

Representants de Cellers Torres i New HollandLes actuacions implementades fins el dia d'avui han suposat una inversió de més d'11 milions d'euros i han permès reduir les emissions de CO2 en un 13% en tot el seu abast, des de la vinya al transport final, segons l'últim balanç d'organització elaborat per Lloyd's.

Aquest compromís mediambiental ha portat a la companyia a signar un conveni de col·laboració amb New Holland, fabricant líder de maquinària agrícola amb seu a Torí, per realitzar el primer assaig de camp a Espanya del prototip de tractor de metà. Aquesta iniciativa pionera respon no només al compromís mediambiental de les dues companyies per explorar fonts d'energies renovables que permetin reduir les emissions de CO2, sinó també a la visió que comparteixen sobre l'agricultura del futur, que passa per la sostenibilitat i l'autogeneració d'energia.

Per comprovar el funcionament del prototip de segona generació del T6 Methane Power de New Holland, Cellers Torres està realitzant, durant el mes de maig, proves a la seva finca de l'Aranyó, al cor de Les Garrigues, que té una superfície de 175 hectàrees de vinya i 80 ha d'oliveres centenàries.

El tractor de metà és una màquina pràcticament impacte zero pel que fa a emissions de carboni – emet 80% menys d'emissions que un tractor dièsel estàndard – i pot representar un estalvi de combuTreballs del tractor New Holland a la finca Aranyó a les Garrigues 2stible d'entre 20 i 40%. Les emissions de CO2 es poden reduir encara més amb l'ús de biometà, que és el metà derivat de biomassa, que podrien produir els mateixos agricultors en la mateixa finca on es proveeix el tractor.

Segons New Holland, el tractor propulsat per metà ofereix importants avantatges mediambientals en comparació amb un de convencional, com les baixes emissions i l'estalvi de combustible, i també avantatges pel que fa a confort, ja que fa menys soroll i emet menys vibracions que un tractor dièsel. Però, sens dubte, un dels avantatges més destacats és la independència energètica que proporciona als agricultors amb l'ús de biometà.

Segons el director de màrqueting de New Holland, Ramon Maya, es preveu que en uns tres o quatre anys aquests nous tractors es comencin a comercialitzar a l'Estat.

El programa Torres & Earth té previst reduir les emissions de CO2 dels cellers en un 30% fins al 2020
comentaris