16.09.2021 |
Territoris.cat

El Centre de la Cultura de l'oli marida art i gastronomia en 'La Primera Premsada'

La novetat d’aquesta segona edició del “Happening Artístic”, que omplirà d’art la vila de la Granadella, és la convocatòria del primer Concurs de Gravat  Ràpid de Gran Format, pioner a Catalunya en la seva especialitat

Carme Vilafranca mostra la creació d'una de les seves obres
Carme Vilafranca mostra la creació d'una de les seves obres
El Centre de la Cultura de l'oli marida art i gastronomia en 'La Primera Premsada'

Per segon any consecutiu, el Centre de la Cultura de l’Oli (CCOC) i el Museu de l’Oli de Catalunya (MuOC), protagonitzaran la festa de La Primera Premsada a la Granadella, que es realitzarà el diumenge 6 de novembre i obrirà el calendari de festes populars al voltant de l’arribada de l’oli nou.

Oli, art i gastronomia és el lema d’aquesta trobada participativa que pretén crear, amb l’ajut de singulars artistes, Gravats de Gran Format  que es premsaran amb una aplanadora gegant, maquinària utilitzada en la realització de carreteres i obres públiques.

L’artista Carme Vilafranca, professora de gravat de l’Escola Leandre Cristòfol i coordinadora del Centre d’Art de la Fundació Aspros, dirigirà el procés creatiu d’aquestes obres artístiques úniques de gran format, que seran subhastades entre particulars i empreses per contribuir a la recollida de fons en benefici de la Marató de TV3.

Les activitats artístiques s’iniciaran a partir de les 9.00 h. amb el Concurs i continuaran durant tot el matí amb el “happening artístic” a la esplanada del Museu. A les 13.30 h. es farà la subhasta de gravats de gran format  amb la finalitat de captar fons per la Marató de TV3.

Aquesta diada començarà a les 9.00 h. amb un esmorzar popular amb oli nou a l’antic dipòsit. Tot seguit a les 10.00 h. al CCOC s’iniciarà la jornada tècnica, organitzada pel Departament d’Agricultura, sobre Els beneficis de l’oli d’oliva verge extra i la seva aplicació a la cuina. La  jornada començarà amb un breu parlament de l’alcalde de la Granadella, Carlos Gibert que investirà a la periodista i gastrònoma, Carme Gasull com a padrina i ambaixadora de la Primera Premsada 2016.

Al voltant d’aquest espectacular esdeveniment, no hi faltaran les degustacions gastronòmiques d’olis, vins i productes de la Terra. Es podrà assaborir especialitats típiques de la cuina de les Garrigues. Un Taller i tast de sal d’herbes amb oli nou a càrrec del Parc de les Olors Les Basselles de l’Albi  permetrà descobrir  els sabors més autèntics del paisatge de les Garrigues. Durant tot el matí al museu de l’oli, situat a la cooperativa, hi trobarem una mostra de productes artesans.

El Centre de la Cultura de l'oli marida art i gastronomia en 'La Primera Premsada'
comentaris