05.12.2020 |

Cervià reuneix més d'un centenar de puntaires

La jornada, celebrada a la plaça Major del municipi, inclou una xocolatada popular i un sorteig de productes

Cervià reuneix més d'un centenar de puntaires

Un any més i ja en van deu, l'Associació de Dones les Set Valls de Cervià va organitzar la Trobada anual de Puntaires, una jornada que va aplegar 150 artistes fent puntes al coixí a la plaça Major de Cervià.  L'acte, que es va allargar durant tot el matí, va arrencar a les 09.00 amb un esmorzar popular de xocolata i melindros. Seguidament les puntaires, arribades de tota la província de Lleida i d'alguns municipis de Tarragona i de la Franja de Ponent, com les que van venir de l'Espluga de Francolí i de Saidí, van mostrar la seva destresa amb els boixets. Els membres de l'organització també van organitzar un sorteig de productes cedits pels comerços del municipi, entre els que van destacar lots d'embotit, plantes, jocs de tovalloles i dues ampolles d'oli cedits per la Cooperativa del Camp de Cervià.

D'altra banda i durant tot el matí l'agrupació de puntaires de Cervià també va exposar els seus treballs al públic. "Durant tot l'any les dones que fem puntes al coixí anem fent els nostres treballs, noves creacions, que una vegada a l'any, durant la Trobada, podem mostrar al públic", declaren fonts de l'organització. "El nostre objectiu és senzill: seguir conservant les nostres tradicions, mirar que no es perdi aquesta feina tant nostrada i intentar posar el nostre granet de sorra per a crear nous interessats en la punta al coixí", apunten. Per aquest motiu les puntaires de Cervià participaran en la propera cita comarcal, que tindrà lloc el proper 4 d'agost al Vilosell.

18a Trobada de Puntaires al Vilosell

Un any més l’Ajuntament del Vilosell i l’Associació de Dones les Llobes del Vilosell organitzen la 18a Trobada de Puntaires, que tindrà lloc el 4 d’agost a la plaça de Sant Sebastià. La jornada començarà a les 10.00 hores amb un esmorzar amb pa amb tomàquet i botifarra acompanyat de vi de la terra. Seguidament les puntaires mostraran els seus treballs durant tot el matí i a la una del migdia hi haurà un sorteig de productes autòctons. L'acte finalitzarà a les 13.30 hores amb l'entrega de records de la Trobada per a totes les puntaires i un obsequi especial a la puntaire més jove i a la més gran.

Cervià reuneix més d'un centenar de puntaires
comentaris