28.10.2021 |
Territoris.cat

Les cigonyes de les Borges ja niuen al seu nou emplaçament

El nou emplaçament de les cigonyes a les Borges Blanques. Foto Anna Roig
El nou emplaçament de les cigonyes a les Borges Blanques. - Anna Roig
Les cigonyes de les Borges ja niuen al seu nou emplaçament

Arran de la denúncia de l’organització ecologista Ipcena, l’Ajuntament de les Borges Blanques va explicar el divendres 1 de febrer que la retirada del niu de cigonyes que hi havia al campanar de l’Església del municipi es va realitzar seguint tots els permisos i la supervisió de la Generalitat i per un tema evident de seguretat.

Segons el regidor d'Espais i Vies Públiques de les Borges, Daniel Not, l’acció va tenir lloc a petició de la parròquia i després de 5 mesos d’estudi i petició de permisos al Departament de Territori i Sostenibilitat.

En aquests moments, el niu pesava uns 700 quilos i se sostenia en un lloc molt inestable amb risc de caure a la via pública

A més a més, a banda del perill que la possibilitat que el niu caigués suposava per a la població, la parròquia també havia alertat el consistori de les humitats que hi havia al campanar i que estaven afectant l’immoble, patrimoni cultural del municipi.

D’altra banda, Not va remarcar que la retirada del niu es va realitzar en un moment precís, amb la voluntat de preservar el seu benestar i la seva seguretat, ja que fins al 6 de febrer les cigonyes no comencen el període de cria. En aquest sentit, el regidor va afegir que l’Ajuntament ha creat un nou emplaçament per a les cigonyes en una plataforma aèria que hi ha al cementiri vell (a menys de 100 metres en línia recta de l’antiga ubicació del niu) i, la qual, aquest dijous mateix, ja havia acollit les primeres aus.

Les cigonyes de les Borges ja niuen al seu nou emplaçament
comentaris