Comencen les obres de construcció de l'arxiu comarcal de les Garrigues

Es tracta d'una obra molt important, tant per la seva dotació pressupostària, com per tot el que representa per a la ciutat de les Borges i la comarca de les Garrigues, així com per a la cultura i la preservació del patrimoni documental
Visita a l'inici d'obres de construcció de l'Arxiu Comarcal de les Garrigues @Borges
photo_camera Visita a l'inici d'obres de construcció de l'Arxiu Comarcal de les Garrigues @Borges

Aquest dijous han començat les obres de construcció de l'Arxiu Comarcal de les Garrigues, que s'ubicarà al solar que ocupava l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de les Borges Blanques. La construcció d'aquest equipament era una reivindicació històrica de la comarca ja que les Garrigues i l'Alta Ribagorça són les úniques comarques del país que no disposen d'un arxiu comarcal propi. Aquesta setmana, el Govern va aprovar segles aportacions al finançament per a la construcció i equipament d'ambdues instal·lacions. En el cas de les Garrigues, el cost del projecte és de 2.416.968 euros i la previsió és que l'arxiu comarcal sigui una realitat durant el 2022.

Visita a l'inici d'obres de construcció de l'Arxiu Comarcal de les Garrigues @BorgesRepresentants de l'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges i tècnics municipals s'han reunit aquest dijous amb responsables del Departament de Cultura i de l'empresa adjudicatària de la construcció de l'arxiu comarcal. En la trobada, s'ha acordat modificar el conveni que Cultura, l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i l'Ajuntament de les Borges van signar l'any 2019.

La raó d'aquesta modificació respon al fet que la pandèmia va endarrerir els tràmits, per la qual cosa s'ha hagut de reajustar el calendari de les obres i, per tant, també el termini del conveni d'execució de la inversió. Posteriorment, han signat l'acta de replanteig i han pogut començar les obres, que es preveu que s'enllesteixin durant l'any vinent.
Proposta gràfica del futur Arxiu Comarcal de les Garrigues
L'alcalde Enric Mir ha destacat que es tracta d'una obra molt important, tant per la seva dotació pressupostària, com per tot el que representa per a la ciutat de les Borges i la comarca de les Garrigues, així com per a la cultura i la preservació del patrimoni documental. Mir ha recordat que l'arxiu comarcal ha estat una de les llargues reivindicacions del territori.

Comentaris