10.07.2020 |
Territoris.cat

Comencen les obres dels regs secundaris del Canal Segarra-Garrigues

Els treballs faran arribar l'aigua als municipis de Castelldans, les Borges Blanques, Sarroca de Lleida i Verdú

La posada en marxa de les obres va comptar amb la presència del conseller Pelegrí. Foto: Departament d'Agricultura.
La posada en marxa de les obres va comptar amb la presència del conseller Pelegrí. Foto: Departament d'Agricultura.
Comencen les obres dels regs secundaris del Canal Segarra-Garrigues

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí, acompanyat del delegat del Govern, Ramon Farré, del director de la divisió d’obres hidràuliques de Infraesructures.cat, Albert Farreras i del subdirector general d’Infraestructures Rurals del Dept. d’Agricultura, Antonio Enjuanes, va donar dijous el tret de sortida aquest migdia a les obres de continuïtat del canal Segarra-Garrigues que permetran habilitar en els pròxims 4 anys, 20.000 hectàrees de reg en els àmbits dels municipis garriguencs de Castelldans i les Borges Blanques, i de les localitats de Sarroca i Verdú.

El Departament d’Agricultura, conjuntament amb Infraestructures.cat, que s’encarrega de l’execució de l’obra, ha iniciat ja les obres de la xarxa de distribució pertanyent al municipi de Sarroca de Lleida, amb una superfície total neta de 698,5 hectàrees. Això obeeix a la voluntat del Govern de prioritzar les obres en que els regants s’estan apuntant al reg de manera important, com és el cas d’aquesta part corresponent al municipi de Sarroca, en que els regants estan demanant que es planifiqui l’inici de les obres per poder regar el més aviat possible.
 
Aquesta xarxa de distribució, una vegada construïda, disposarà d’una xarxa secundària amb una longitud de 40,2 km de canonades i d’una xarxa terciària amb 3,2 km de canonada. S’instal•laran 284 preses de reg i 137 hidrants que alimentaran un total de 333 parcel•les regables. El pressupost previst per a les actuacions és de 10.027.902,68 euros.
 
Malgrat les dificultats, el Segarra-Garrigues tira endavant
 
El conseller va recordar que aquesta obra es va “desencallar” gràcies a la nova forma de gestió de l’obra impulsada pel Govern”, a través de les modificacions que va introduir a la llei òmnibus per facilitar als regants la seva participació en el finançament i a l’establiment del condicionant que hi hagi un percentatges d’adhesions elevat (80%) per iniciar els regadius per tal de prioritzar que l’obra s’executa allà on hi ha iniciativa i allà on es pugui aprofitar immediatament la infraestructura.

Comencen les obres dels regs secundaris del Canal Segarra-Garrigues
comentaris