Comencen les primeres Jornades de l’Oli de les Borges Blanques

Una cinquantena de persones assisteixen a una jornada sobre esport i nutrició amb degustació de plats garriguencs inclosa, mentre que el programa continua aquest divendres amb una passejada popular i una xerrada de l'esportista  Arcadi Climent

Inauguració Jornades de l'Oli 2016 interior
photo_camera Inauguració Jornades de l'Oli 2016

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha inaugurat aquest dimecres, 18 de maig, les primeres Jornades de l’Oli de la capital de les Garrigues amb l'activitat Esport, Salut, Nutrició i Oli amb la Gent Gran.

La primera de les quatre jornades previstes ha consistit en la dinamització de l’espai lúdic per fer exercicis saludables, ubicat a la Plaça Europa davant del Casal de la Gent Gran, i una xerrada de la nutricionista de l’Onada Serveis, Lluïsa Garriga, que ha inclòs la presentació i degustació de diversos plats típics garriguencs, elaborats pels xefs Carme Mora i Jaume Culleré, dels restaurants Els fogons de la Carme, de Cervià de les Garrigues, i La Placeta d’Arbeca.

A l'activitat han assistit una cinquantena de persones, entre les quals hi eren la regidora de Benestar i Família de les Borges, Esther Vallès; el director del Servei de Promoció de la Salut a Lleida, Sebastià Barranco, i les directores del Casal i la Residència de Gent Gran de les Borges, Montse Andreu i Montse Aixalà.

En el seu parlament, Enric Mir ha volgut “animar a la Gent Gran a ajudar a transmetre a les noves generacions els valors associats a la Cultura de l’Oli”.

Les jornades continuaran aquest divendres, 20 de maig, amb l'activitat Esport, Lesions, Salut i Oli, que inclou una passejada popular a les 18.30 hores per la Fita i la Banqueta del Canal, que sortirà de la placeta del Terrall i acabarà al Centre de Tecnificació de Tennis Taula, i, més tard, una conferència a càrrec de l’esportista lleidatà Arcadi Climent.

El programa es tancarà el dia 28 amb una gimcana adreçada a infants, pares i mares

El divendres 27 de maig, a les 10.30 hores a l’Espai Macià, hi ha prevista la tercera jornada dedicada al Maridatge de l’Oli i la Xocolata, pensada per a les mestresses de casa però oberta a tothom, i que comptarà amb les explicacions de Josep Ma Audí, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya i professor de l’INS Josep Vallverdú.

Per finalitzar aquestes primeres jornades, el dissabte 28 de maig, a les 18 hores, hi ha prevista l’activitat Els nens, l’entreteniment i l’oli, que inclourà una gimcana organitzada per l’Associació Nereu, a la Plaça porxada de les Borges, adreçada a infants, pares i mares que formaran equips i amb l’ajuda d’un mapa buscaran diferents llocs amagats al municipi. En acabar hi haurà berenar amb pa, oli i xocolata per a tots els participants.

Comentaris