El Concurs de Paelles de les Borges ajudarà a repoblar els cignes de les basses del Terrall

La capital de les Garrigues acollirà aquest diumenge, 21 de juny, el 24è Concurs de Paelles al Terrall, on està previst que s’hi apleguin prop de 600 participants i un total de 25 colles.

Paelles Terrall1
photo_camera El Concurs de Paelles al Terrall de les Borges Blanques.

La capital de les Garrigues acollirà aquest diumenge, 21 de juny, el 24è Concurs de Paelles al Terrall, on està previst que s’hi apleguin prop de 600 participants i un total de 25 colles. La novetat d’enguany és que la recaptació del tradicional sorteig de tres cistelles de productes cedits pels comerços locals, per les que s’hauran d’adquirir participacions, servirà per a reconstruir una caseta a les basses del Terrall per a què la colònia de cignes que hi ha pugui reproduir-se i continuar repoblant l’hàbitat, sense haver d’introduir-ne d’altres exemplars vinguts de fora.

La jornada, organitzada per l’Associació d’Amics del Terrall, amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges Blanques, començarà a les 11 hores del matí i inclourà la tradicional entrega de premis a la millor paella, a la millor paella joves i a la millor ornamentació de la taula.  Cap a quarts de dues de la tarda el jurat valorarà les diferents mostres gastronòmiques així com la decoració de les taules. El certamen, on les colles demostraran les seves habilitats culinàries, també comptarà amb una bústia de suggeriments per a què la nova Junta que des del març dirigeix l’Associació d’Amics del Terrall pugui rebre suggeriments de cara a organitzar o participar en noves activitats culturals, esportives o gastronòmiques.

La festa és un dels esdeveniments més populars de les Borges, que val la pena viure perquè aplega els veïns al voltant del Terrall i fa que el nostre Parc emblemàtic esdevingui el millor espai de trobada i germanor de la ciutat, afirma l’alcalde de les Borges, Enric Mir.

Al seu torn, el president de l’Associació d’Amics del Terrall, Josep Doménech, ha manifestat que a més d’ajudar a continuar millorant el Parc, aquesta 24a edició servirà de preparació a la nova Junta, per a la gran festa plena de reconeixements que ja hem començat a definir per a celebrar el 25 aniversari de l’any vinent.

Comentaris