El Consell Comarcal de les Garrigues amplia la deixalleria de les Borges Blanques

Els residus de les deixalleries de les Borges Blanques i Juneda s’han pràcticament quadruplicat en quatre anys fins a arribar a les 400 tones el 2019

Deixalleria Consell Comarcal de les Garrigues
photo_camera Deixalleria Consell Comarcal de les Garrigues

El Consell Comarcal de les Garrigues té previst ampliar la capacitat de la deixalleria comarcal ubicada a les Borges Blanques aquest mateix any, a conseqüència de l'increment de deixalles que genera la comarca en els darrers anys, i la previsió prevista pels pròxims. L'actuació també preveu restaurar enguany la deixalleria mòbil, que va quedar en desús després de patir un acte vandàlic.

Deixalleria Consell Comarcal de les GarriguesLes obres de la deixalleria de la capital de les Garrigues responen a la necessitat d'ampliar-ne la capacitat, ja que només la recollida a les deixalles de les Borges Blanques i Juneda ha augmentat un 348% del 2015 al 2019 fins a arribar a les 400 tones l'any passat. Aquesta quantitat suposa el 4% del total del reciclatge de la comarca, que el 2019 es va situar al 40%.

L'ens comarcal té previst d'incrementar més el percentatge de reciclatge amb la implantació de sistemes més eficients. Aquesta actuació compta amb una subvenció de l'Agència Catalana de Residus de 49.430 euros.

Deixalleria Consell Comarcal de les GarriguesAixí mateix, aquest any, es restaurarà la deixalleria mòbil comarcal. Es tracta de la instal·lació que va entrar en funcionament el 2009, però que, amb el temps, es va anar degradant fins que l'any 2014 va sofrir un acte vandàlic i ara es troba en desús. La inversió, subvencionada també per l'Agència Catalana de Residus amb 8.940 euros, es destinarà a reparacions de coberta, reposició dels contenidors, i repàs de soldadures i xapa i pintura.

La deixalleria mòbil  podrà donar servei a qualsevol dels municipis de la comarca que ho sol·licitin

Està previst que tant les obres d'ampliació de la deixalleria de les Borges Blanques com la millora de la deixalleria mòbil, s'iniciïn abans de l'estiu perquè els serveis estiguin en funcionament abans d'acabar l'any.

Comentaris