14.08.2022 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal de les Garrigues atén a les víctimes de violència masclista en confinament

 

Botiga Heura_cartell ICD copia
Cartell de la campanya, per tal que les dones comptin al llarg del confinament amb el suport dels comerços.
El Consell Comarcal de les Garrigues atén a les víctimes de violència masclista en confinament

En aquest context desfavorable provocat pel confinament, des del Consell Comarcal de les Garrigues se segueix treballant per donar el màxim suport a les víctimes de violència masclista. En concret, des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal es presten els serveis psicològic i jurídic telefònicament per a totes aquelles persones que ho puguin necessitar.

Cal contactar amb el Consell al 973142658 de 9 a 14 hores i es realitzarà la trucada a la persona interessada.

A més, des del Consell Comarcal de les Garrigues s’està donant suport a totes les iniciatives de l’Institut Català de les Dones i dels Mossos d’Esquadra per prevenir i atendre situacions de violència masclista en aquests temps de confinament.

La violència masclista és un problema greu dins la societat, que es veu agreujat en situacions de confinament, per la qual cosa és important comptar amb els recursos disponibles existents i les campanyes de suport que s’estan realitzant en aquests moments. 

Botiga Heura_cartell ICD

En concret, la línia telefònica 900900120, d’atenció a dones en situació de violència masclista, esdevé en aquest context de confinament un servei central i una de les principals portes d’entrada a la xarxa de recursos. Es tracta d’un servei telefònic confidencial i gratuït que atén durant les 24 hores els 365 dies de l’any. A més, el servei també atén a través de l’adreça de correu electrònic [email protected] i s’ha habilitat el número de WhatsApp 671778540 per garantir l'atenció a les dones en situació de violència masclista durant el confinament.

L’Institut Català de les Dones ha endegat també la campanya “Establiment segur contra la violència masclista” perquè les dones comptin al llarg del confinament amb el suport dels comerços per trucar al 900900120. Es demana la complicitat de la ciutadania per garantir l’accés als serveis de les dones en situació de violència masclista.

I des de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra han engegat un Pla de contingència per a la seguretat de les víctimes de violència masclista, domèstica i altres víctimes vulnerable. Com ja se sap, la situació actual per la Covid-19 comporta una convivència permanent i la mobilitat reduïda de la ciutadania, fet que pot afavorir situacions d'abús i/o violència amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis, trobar suport de familiars, amistats o professionals.

 

El Consell Comarcal de les Garrigues atén a les víctimes de violència masclista en confinament
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement