El Consell Comarcal de les Garrigues elabora un pla estratègic per desenvolupar l'econòmia i l’ocupació

El Consell Comarcal de les Garrigues està portant a terme la redacció del “Pla estratègic territorial de la comarca de les Garrigues 2015-2025. Foment del desenvolupament econòmic local i l’ocupació”.

Els consellers comarcals de les Garrigues
photo_camera Els consellers comarcals de les Garrigues, davant de la institució.

El Consell Comarcal de les Garrigues està portant a terme la redacció del Pla estratègic territorial de la comarca de les Garrigues 2015-2025. Foment del desenvolupament econòmic local i l’ocupació, dins del programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica del Servei d’Ocupació de Catalunya.

L’objectiu general és concretar una estratègia territorial que determini les accions que s’haurien de dur a terme durant els propers deu anys en matèria de desenvolupament econòmic local i ocupació a la comarca. Es preveu tenir enllestit el pla entre l’hivern i la primavera vinents.

Un punt important d’aquest pla estratègic serà el Centre d’Art Rupestre del Cogul que recentment ha obert les seves portes i que vol arribar a ser un eix vertebrador d’activitats culturals i turístiques de les Terres de Ponent. El nou pla estratègic comptarà amb projectes que ja estan en marxa a la comarca com és el cas de l’Oliturisme, que té l’objectiu de posar en valor els productes de la terra amb el patrimoni cultural i natural de l’entorn que el genera.

Entre les accions que s’estan portant a terme des del Consell per a fomentar el desenvolupament de la comarca destaca, també, el suport a la creació de l’empresa Garrigues Emprèn S.L., formada per 4 cooperatives d’oli i 2 cellers de vi de la comarca, que han obert una botiga al Mercat de la Concepció de Barcelona i que també actua com a punt d’informació turística de les Garrigues.

Una altra de les accions que es duen a terme al Consell Comarcal és l’elaboració i difusió del calendari de festes i fires de la comarca relacionades amb l’oli, el safrà i els productes artesanals, com ara la cervesa.
A més, en relació al patrimoni es fan caminades populars amb la finalitat de potenciar la salut i el descobriment del patrimoni garriguenc, ja sigui cultural, pictòric, natural, arquitectònic, etc. Els tècnics del Consell Comarcal col·laboren en l’assessorament sobre patrimoni i fan de guies a les sortides de descobriment del patrimoni que organitza el Consell Esportiu de les Garrigues.
 

Comentaris