18.10.2021 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal de les Garrigues garanteix l'ocupació dels joves de la comarca

Els joves que han participat en la formació del Consell Comarcal de les Garrigues Interior
Els joves que han participat en la formació del Consell Comarcal de les Garrigues
El Consell Comarcal de les Garrigues garanteix l'ocupació dels joves de la comarca

El Consell Comarcal de les Garrigues va lliurar el passat dilluns les acreditacions als 15 joves de la comarca que han realitzat la formació del Programa Integrals del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc de la Garantia Juvenil, i que ha tingut lloc des del maig de 2017 a l’Oficina Jove de les Garrigues. El vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Sarlé, ha estat l’encarregat de lliurar les acreditacions als joves, dels quals sis s’han inserit en el món laboral i quatre han retornat al sistema educatiu després d’haver realitzat el curs.

Dels 15 joves que han participat en el Programa Integrals, vuit ho han fet en la modalitat de Prevenció de riscos laborals i auxiliar de magatzem i set en Hostaleria i cuina. La formació estava adreçada a joves d’entre 16 i 29 anys que ni estudien ni treballen, i ha consistit en 90 hores teòriques i pràctiques, i 60 hores de pràctiques en empreses de la comarca.

Jordi Sarlé ha mostrat la seva satisfacció pels bons resultats d’inserció del programa i ha destacat la feina que es fa des del Consell Comarcal i l’Oficina Jove de les Garrigues, gestionant aquests cursos, per poder oferir formació i una sortida professional de futur al jovent de la comarca

La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil, impulsada a Catalunya pel Servei Públic d’Ocupació, que garanteix oportunitats per als joves i ofereix ajuts per a les empreses, basant-se en programes de formació, inserció en el mercat laboral, emprenedoria i orientació laboral.

El Consell Comarcal de les Garrigues garanteix l'ocupació dels joves de la comarca
comentaris