30.11.2022 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal de les Garrigues incorpora tres camions nous per a la recollida de residus

El Consell Comarcal de les Garrigues disposa ja de tres vehicles nous per a la recollida de brossa de la comarca, tres nous camions: dos per a la recollida de residus sòlids urbans (RSU) i un per a la recollida selectiva.

Un dels nous vehicles per recollir els residus a les Garrigues2.jpg
Un dels nous vehicles per recollir els residus a les Garrigues.
El Consell Comarcal de les Garrigues incorpora tres camions nous per a la recollida de residus

El Consell Comarcal de les Garrigues disposa ja de tres vehicles nous per a la recollida de brossa de la comarca. Es tracta de tres nous camions: dos per a la recollida de residus sòlids urbans (RSU) i un per a la recollida selectiva.

Els nous vehicles estan equipats amb transmissió automàtica, càmeres posteriors per facilitar la recollida i caixa totalment tancada per evitar degoteig de la càrrega i males olors. A més, tant aquests nous vehicles com els altres existents s’han dotat amb un sistema de pesatge que permetrà saber la quantitat de brossa recollida per contenidor i, per tant, el pes dels residus recollits a cada localitat.

Aquesta eina facilitarà al Consell Comarcal una informació de primera mà que permetrà aprofundir en les dades de recollida per contenidor, de forma que es podran prendre les mesures oportunes per millorar la funcionalitat dels contenidors integrants del servei de recollida. La freqüència de la recollida a la comarca es manté en sis dies per setmana a les Borges Blanques, Juneda i Arbeca, i tres dies per setmana a la resta de localitats més petites.

Durant el passat més de novembre, el Consell Comarcal, conjuntament amb els ajuntaments de la comarca, van finalitzar la substitució de la totalitat dels contenidors de les diferents fraccions de recollida selectiva de residus.

Des de l’ens comarcal s’agraeix la col·laboració i comprensió de les persones implicades en aquest procés i, en especial, dels usuaris del servei que, encoratjats per la nova distribució de contenidors, s’han afegit a la gestió dels residus selectivament. Per fomentar aquesta participació, els camions de recollida de brossa estaran retolats amb el lema Les Garrigues, reciclem junts.

En aquest breu període de temps que la nova distribució de contenidors ha entrat en funcionament, ja ha augmentat el 9% en el cas de la recollida de fracció selectiva i un 13,4% en el cas de la recollida de paper i cartró respecte de les tones recollides l’any passat.

El Consell Comarcal de les Garrigues incorpora tres camions nous per a la recollida de residus
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement