El Consell Comarcal de les Garrigues mancomuna serveis per a la gent gran, i amb necessitats especials en 24 municipis

La Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les Garriguesa Vinaixa
photo_camera La Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les Garriguesa Vinaixa

El Consell Comarcal de les Garrigues ha posat en marxa la Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les Garrigues (EMPIC) amb l’objectiu de mancomunar serveis i activitats per a la gent gran i per a persones amb necessitats especials. Amb aquesta iniciativa, l'ens comarcal vol millorar l'estat del benestar de les persones grans de la comarca.

L'objectiu del projecte és facilitar-los l'autonomia i potenciar l'envelliment actiu, a la vegada que es genera ocupació qualificada en l'àmbit de l'atenció a les persones grans aproximant serveis i activitats al mateix municipi minimitzant desplaçaments

La Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les Garriguesa VinaixaLa plataforma inclou activitats en xarxa dividides en 4 àrees: noves tecnologies, salut i benestar, activitats manuals i música, a tots els pobles de la comarca gràcies a la coordinació amb els centres cívics i els serveis ubicats en alguns municipis. També inclou serveis com podologia i pedicura, fisioteràpia o servei de bugaderia. “Volem que EMPIC també sigui un punt de referència comarcal per a persones grans i famílies per resoldre dificultats que es puguin presentar associades al procés d’envelliment”, ha matisat la coordinadora del projecte, Núria Poch.

El projecte va començar el 2017 amb l’estudi i diagnosi de la situació i necessitats de la gent gran dels 24 municipis de la comarca. Aquesta recerca va permetre detectar la urgència en crear polítiques d’envelliment actiu i donar cobertura als serveis necessaris per a la gent gran per l’alt índex d’envelliment a la comarca. L’estudi també va promoure la necessitat de fomentar l’ocupació de persones de la comarca en l’àmbit sociosanitari. A partir d’aquest punt, es va fer un segon estudi per saber els espais municipals interessats a ubicar els serveis, la creació d’una pàgina web pròpia www.empic.cat i la formació específica de dinamització comunitària a la gent gran.

comentaris