22.01.2021 |
Territoris.cat

El Consell de les Garrigues impulsa un patronat per coordinar totes les fires de la comarca

Amb l'objectiu de professionalitzar i unificar els criteris d’organització i d’acció promocional, així com el d'evitar que coincideixin diferents certàmens el mateix cap de setmana

Imatge de la Roda de Premsa del Consell Comarcal
Imatge de la Roda de Premsa del Consell Comarcal
El Consell de les Garrigues impulsa un patronat per coordinar totes les fires de la comarca

El Consell Comarcal de les Garrigues impulsa la creació d’un patronat que aglutinarà i coordinarà totes les fires i festes, principalment lligades al sector de l’oli però també de safrà, orelletes, vi o pedra seca, que s’organitzen a la comarca. “L’objectiu és unificar criteris d’organització i d’acció promocional comptant amb el suport dels ajuntaments i cooperatives de manera que, sumant sinergies i treballant en xarxa, potenciem aquests certàmens”, ha explicat el president del Consell, Antoni Villas.

Villas ha remarcat que, amb l’acompanyament del patronat però respectant la idiosincràsia de cada fira, “volem ajudar a millorar la seva qualitat i atreure més visitants dotant-les de valor afegit amb l’oferta cultural, patrimonial i gastronòmica de la comarca”. En aquest sentit, ha avançat que, per exemple, des de l’ens comarcal s’oferirà paquets turístics de cap de setmana o visites guiades.

L'ens comarcal vol oferir paquets turístics de cap de setmana o visites guiades

Isidre Pinyol, tècnic de Cultura del Consell, ha detallat també que “si treballem tots coordinats i amb uns criteris comuns evitarem, per exemple, que coincideixin diferents fires en un sol cap de setmana com passava fins ara”. Així mateix, ha destacat que es posarà a disposició dels ajuntaments tota la infraestructura i suport tècnic del consell per ajudar en l’organització i difusió. La voluntat és que també hi participin les cooperatives i el sector del turisme i la restauració.

D’altra banda, Villas, ha recordat que, en relació al Patronat de Fira de les Garrigues, que s'encarrega de l'organització de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques, la idea és que algun representant també pugui participar en el nou patronat de fires per tal d'aportar l'experiència de la fira de les Borges a la resta de municipis.

La Fira del Vi de les Garrigues, a la tardor, entre els primers projectes

Una de les primeres accions que es preveu en el marc del patronat és l’organització de la Fira del Vi de les Garrigues, un certamen que se celebraria anualment a la tardor i que seria itinerant pels municipis que compten amb cellers (Arbeca, l’Albagés, la Pobla de Cérvoles, el Vilosell i Fulleda). S’organitzarà conjuntament amb els ajuntaments i els productors i s’establirà una ruta del vi.

El Consell de les Garrigues impulsa un patronat per coordinar totes les fires de la comarca
comentaris