16.01.2022 |
Territoris.cat

El conseller Rull proposa desviar els camions a l’AP2 entre Montblanc i les Borges, amb bonificacions del 50%

Reunió del conseller Rull amb alcaldes de l'N-240 a les Borges 1
Reunió del conseller Rull amb alcaldes de l'N-240 a les Borges
El conseller Rull proposa desviar els camions a l’AP2 entre Montblanc i les Borges, amb bonificacions del 50%

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha reunit aquest dimarts a la tarda a les Borges Blanques amb alcaldes afectats i membres de la plataforma ‘Prou morts a la N-240’, per proposar-los restringir la circulació de vehicles pesants per la carretera entre les Borges i Montblanc, bonificant-los el 50% del cost del peatge a l’AP-2, als que entre i surten de l’autopista en aquest tram, i el 42,5% del preu als vehicles de pas.

Segons ha exposat Rull, la proposta està pendent de ser ratificada amb el territori i el sector del transport i es voldria que entrés en vigor a partir de l’1 de gener de 2018. Per la seva banda, els representants del territori li han demanat una altra bonificació per als vehicles pesants que facin el tram de les Borges a Lleida per l’autopista, encara que no se’ls desviï obligatòriament. Amb ella es pretén que si es redueixen el nombre de vehicles pesants circulant per la perillosa N-240, baixarà la sinistralitat i la gravetat dels accidents a la via.

A la reunió també hi ha participat, entre una altra dotzena d’alcaldes de Juneda, Vinaixa, Puigverd, l’Albi, l’Espluga Calba, Arbeca, Pobla de Cérvoles, Cervià, Tarrés i els Omellons, i el de les Borges Blanques, Enric Mir; a més a més del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, la diputada al Parlament, Violant Cervera, i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó.

Finalment, Rull ha exposat que si l’1 d’octubre guanya la independència, serà la Generalitat la que assumirà les mesures per millorar la via, amb els recursos alliberats gràcies a la implantació del sistema d’eurovinyeta, i l’aixecament de peatges a partir del gener de 2019.

El conseller Rull proposa desviar els camions a l’AP2 entre Montblanc i les Borges, amb bonificacions del 50%
comentaris