30.11.2022 |
Territoris.cat

Continua oberta la investigació d'una trama que hauria defraudat 750.000 euros a la Seguretat Social

L'empresa de neteja Bensfia Massir, amb seu a Arbeca, havia generat 126 contractes fraudulents per regularitzar la situació d'estrangers i poder obtenir subsidis

Imatge magatzems a Arbeca.
Imatge del municipi d'Arbeca.
Continua oberta la investigació d'una trama que hauria defraudat 750.000 euros a la Seguretat Social

La trama mitjançant la qual una empresa d'Arbeca ha defraudat 750.000 euros a l'Estat a través de contractes fraudulents, continua oberta. Després de desmantellar aquesta xarxa, la Policia Nacional continua treballant per localitzar i detenir a l'administrador únic de l'empresa i màxim implicat en el frau, en parador desconegut, així com als altres implicats. De moment, ja s'han detingut 25 persones, 14 dones i 11 homes de nacionalidad marroquina, imputats de pressumptes delictes de falsedad documental i estafa.

Durant dos anys l'empresa fictícia, una entitat de serveis dedicada a la neteja, va donar d'alta a la Seguretat Social i al Servei Públic d'Ocupació fins a 126 treballadors que no havien treballat mai o bé ho havien fet durant un temps molt inferior al declarat. El frau permitia als beneficiaris obtenir prestacions de subsidi o d'atur i alhora, regularitzar la seva situació administrativa a Espanya, ja que un dels requisits per obtenir els papers necessaris és un contracte de treball. A més, i com a conseqüència Consecuencia de las cotizaciones fraudulentas, els treballadors n generar el dret a percebre prestacions d'atur del Servei Públic d'Ocupació, i posteiors subsidis, que van ascendir un total de 450.000 euros, sumant un total de 750.000 euros.

Les pertinents gestions policials, realitzades després de la detenció efectuada per la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Lleida, van permetre aclarir que es tractava d'una empresa que entre els anys 2008 i 2010 hauria donat d'alta a 126 treballadors, generant un deute amb la Seguretat Social superior a 300.000 euros. A la mercantil en qüestió no li constava cap tipus d'activitat amb tercers ni possibles moviments de capital que justifiquessin suficientment una activitat comercial habitual.

Continua oberta la investigació d'una trama que hauria defraudat 750.000 euros a la Seguretat Social
comentaris