27.11.2021 |
Territoris.cat

La Cooperativa Tres Cadires d'Arbeca inicia la comercialització de vi de nous

Més d’un any i mig de feina i vora tres-centes persones implicades entre mecenes i 
col·laboradores diverses obliguen a una inauguració d’alta volada

Onrador de la Cooperativa Tres Cadires d'Arbeca
Onrador de la Cooperativa Tres Cadires d'Arbeca
La Cooperativa Tres Cadires d'Arbeca inicia la comercialització de vi de nous

La cooperativa Tres Cadires inaugura el pròxim dissabte 26 de novembre el nou obrador a Arbeca. I no només això. També serà la presentació en públic de la primera producció de vi de nous, una beguda tradicional de casa nostra que demana el seu lloc a bars, restaurants i sobretaules de tot el país gràcies a aquesta cooperativa de tres joves compromesos amb el territori. 

Cooperativa Tres Cadires d'ArbecaMés de sis mesos han durat les obres. Aquest temps tan prolongat ha sigut degut, sobretot, al fet que dues parets i pràcticament tot l’arrebossat s’ha fet amb bioconstrucció. És a dir, amb palets de fusta, terra, arena, calç, palla i aigua. La terra, material principal, s’havia extret prèviament per rebaixar el nivell del local. Així doncs, s’han reutilitzat materials del propi local (terra i palets), i s’ha reduït per tant el volum de material d’obra necessari.

Les obres van acabar just per començar la producció, consistent en dues fases: maceració per una banda, i barreja i repòs en ampolla per l’altra. Tot plegat acaba el 26 de novembre, data escollida doncs per ajuntar inauguració i primer tast. Serà també el moment en què els mecenes que van aportar-hi el seu granet sorra rebin les seves recompenses i el primer dia que el públic general podrà adquirir licor de vi de nous.  

Una nova empresa, cooperativa i amb empenta jove hi veurà la llum. I ho farà amb la força col·lectiva que des dels primers passos l’ha guiada: acompanyada de gran part del veïnat, d’amics i amigues i de persones que han col·laborat de maneres diverses a fer-ho possible. L’endemà, a més, hi ha la Fira de Santa Caterina al poble. Tres Cadires també hi seran.  

La Cooperativa Tres Cadires d'Arbeca inicia la comercialització de vi de nous
comentaris