El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya promou un espai d'art entre oliveres

Imatge de les oliveres i el municipi de la Granadella
photo_camera Imatge de les oliveres i el municipi de la Granadella

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha obert el termini per a la presentació de projectes artístics de la segona convocatòria de l'Oliverart'19, que ompliran la sala d'exposicions temporals d'aquest espai durant el 2019.

Com a novetat, la convocatòria obre una segona modalitat de participació amb la possibilitat de presentar obres d'art susceptibles de ser instal·lades de manera permanent entre els paisatges de la Granadella, com poden ser al Mirador del Coll de Bovera o altres espais naturals singulars del municipi. 

Paisatge d'oliveres al terme de la GranadellaEls projectes seleccionats per a la sala d'exposicions rebran una aportació de 250 euros en concepte d'honoraris d'artista, que hauran de cobrir qualsevol despesa que generi l'activitat expositiva. Pel que fa a les obres seleccionades per a ser instal·lades a l'exterior, rebran 400 euros en concepte de despeses de producció i/o instal·lació. La presentació de projectes, que finalitza el 30 de novembre, està oberta a qualsevol artista tant de manera individual com en col·lectiu però no s'acceptaran obres a través de galeries d'art o altres intermediaris. 

Es tracta d'una iniciativa que pretén omplir de contingut la campanya promocional que porta a terme la localitat de la Granadella per fomentar l'oleoturisme

Paisatge d'oliveres al terme de la Granadella 1Els projectes a presentar, podran ser de qualsevol disciplina artística com ara la pintura, la il·lustració, l'escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània i sobretot incidir en conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge, o la sostenibilitat del territori. En la primera convocatòria de l'Oliverart, es van presentar catorze projectes, procedents de Catalunya, l'Estat i algunes d'altres països, dels quals se'n van seleccionar sis. 

El CCOC posa en marxa d'aquesta manera un projecte singular amb l'ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.

Comentaris