30.11.2021 |
Territoris.cat

La Cooperativa Safrà les Garrigues triplica la producció en la segona collita

La Cooperativa Safrà les Garrigues va organitzar la 4a Festa de la Rosa del Safrà el dissabte, 24 d’octubre, a Cervià de les Garrigues, coincidint amb la segona collita, que preveu triplicar la producció i superar els 12 quilos.

Foto. ccaa.elpais.com. Una plantació de safrà a Cervià de les Garrigues
Foto. ccaa.elpais.com. Una plantació de safrà a Cervià de les Garrigues.
La Cooperativa Safrà les Garrigues triplica la producció en la segona collita

La Cooperativa Safrà les Garrigues va organitzar la 4a Festa de la Rosa del Safrà el dissabte, 24 d’octubre, a Cervià de les Garrigues. Aquesta celebració ha coincidit amb la segona collita, que preveu triplicar la producció i superar els 12 quilos, front els 4,5 quilos de la campanya passada.

Aquest salt productiu s’explica perquè enguany s’han plantat més de 8.000 quilos de bulbs –uns 3.000 més que l’any passat- i les plantacions ja han entrat en plena productivitat. A més, junt amb l’interès de bona part dels socis d’augmentar la superfície de plantació, un total de 24 socis nous han entrat a la cooperativa, que ja supera la seixantena de socis de diferents punts de Catalunya.

En paral·lel, la Cooperativa Safrà les Garrigues ha arribat a un acord amb el Gremi de Forners de Lleida per innovar tot introduint safrà en els productes del forn, i en la festa de dissabte, es presentaran novetats com panellets, coca de recapte, coca tradicional i pa elaborats amb safrà. 

També com a iniciativa d’aquest any, es farà una fira itinerant pels pobles d’on són els productors amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte amb tallers i demostracions de com se selecciona la planta i el seu ús gastronòmic.
 
El cultiu del safrà va iniciar una potent recuperació fa uns tres anys, després d’haver gairebé desaparegut, amb l’objectiu de diversificar la producció agrària a les zones de secà, on són tradicionals els conreus de fruita seca i olivera. El safrà és un producte altament valorat que es comercialitza a uns 8.000 euros el quilo. 

Després de triplicar la producció i superar la seixantena de socis, la Cooperativa Safrà les Garrigues té noves perspectives de creixement amb l’ampliació de socis en la pròxima junta rectora, així com la incorporació de dues dones al consell rector de la cooperativa.

La Cooperativa Safrà les Garrigues triplica la producció en la segona collita
comentaris