Creen una granja de conills a Cervià que permet incrementar un 46% la productivitat

El conseller Josep Maria Pelegrí destaca la importància del "Projecte 16,86" per revitalitzar el sector a Catalunya

El projecte donarà impuls al sector productiu lleidatà
photo_camera El projecte donarà impuls al sector productiu lleidatà.

El grup tarragoní Cunicarn, empresa líder a l'Estat i una de les principals d'Europa en la producció de carn de conill, va presentar ahir 'la Volta', un nou model de granja de conills que ha posat en marxa a Cervià de les Garrigues amb l'objectiu d'esdevenir un referent pel sector ja que busca garantir la seva viabilitat, després que en els darrers anys hagin tancat un 15% d'explotacions.

Mitjançant la implementació de les tècniques més avançades i la incorporació de tecnologia en les diferents fases del procés productiu, el Projecte Star 16.86 permet incrementar un 46% la productivitat anual de la granja. Durant una visita, el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, va fer una crida a la resta de productors de conill a sumar-se a la iniciativa per revitalitzar el sector.

El nou model de granja de conills de Cervià té una superfície de 1.500 metres quadrats, i, seguint els paràmetres del Projecte 16.86, vol ser la "granja del segle XXI" i esdevenir un referent dins un sector que ha vist com en els tres darrers anys han tancat a Catalunya un 15% de les explotacions per l'envelliment de les explotacions, la baixa productivitat així com per un descens del consum. Per això, el director general de Cunicarn, Ramon Calbet, va fer una crida als productors de conills a sumar-se al projecte, el que suposa una inversió mitjana d'uns 103.000 euros per adaptar una granja ja existent a aquest sistema, que permet reduir "significativament els costos" i, a la vegada, augmentar la producció anual d'una explotació en un 46%. Així, permet passar dels 11,50 quilos per conilla inseminada als 16,86 quilos, d'aquí el nom de la iniciativa. D'aquesta manera, el principal grup productor de conills de l'Estat -que té com a principal client la cadena Mercandona- vol aturar la desaparició d'explotacions i garantir la continuïtat del sector fent viables les explotacions.

comentaris