Cultura anuncia que les obres de l'Arxiu Comarcal de les Garrigues començaran aquest 2017

El projecte, que ha de tenir una funció comarcal, es preveu finalitzar abans de 30 mesos i comptarà amb una inversió aproximada de 2 milions d’euros

Emplaçament on s'ubicarà el futur Arxiu Comarcal de les Garrigues
photo_camera Emplaçament on s'ubicarà el futur Arxiu Comarcal de les Garrigues

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha presentat aquest divendres el projecte executiu del nou Arxiu Comarcal de les Garrigues, en el decurs d'un acte en el qual hi han participat l'alcalde de les Borges Enric Mir, Jusèp Boya, Director General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, del Departament de Cultura, i Enric Cobo, Cap del Servei de Coordinació d'Arxius.

En el decurs de la reunió s'han exposat els serveis i funcions que donarà aquest equipament tant a l'àmbit municipal com al comarcal, així com la dimensió de la gestió econòmica del nou equipament. El projecte, que ha de tenir una funció i un servei comarcal, es preveu finalitzar abans de 30 mesos i comptarà amb una inversió aproximada de 2 milions d'euros.

Jusèp Boya ha declarat que ens hem emplaçat a continuar treballant en els pròxims mesos amb el desenvolupament tant del procés administratiu que hi ha d'haver dins de l'Ajuntament de les Borges com per a la presentació a les altres administracions locals potencialment interessades, com el Consell Comarcal, la Diputació i la resta dels ajuntaments garriguencs. Boya ha afirmat que serà un equipament modern, del segle XXI i polivalent, que permetrà la realització de moltes altres activitats culturals. A la vegada, també ha volgut remarcar que és una oportunitat que tindrà un benefici destacat pels municipis i la ciutadania.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir ha volgut agrair la col·laboració en aquests moments encara de retallades en l'àmbit de pressupost de Cultura, la vocació i l'interès de part dels directors de tirar endavant l'Arxiu Comarcal de les Garrigues i posar-ho com una prioritat en l'àmbit de Departament.

Comentaris