La CUP de les Borges acusa de trànsfuga al regidor Gerard Cabezuelo

Gerard Cabezuelo, que al gener es va donar de baixa de la CUP, ha explicat que la setmana vinent tindrà lloc una reunió amb la CUP nacional per parlar d'aquest l'assumpte

Ple municipal
photo_camera El regidor va abandonar les sigles de la CUP al mes de gener.

El regidor de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de les Borges Blanques, Gerard Cabezuelo, ha assegurat avui en declaracions a aquest diari no haver rebut "cap notificació oficial ni de la CUP de les Borges ni de la CUP nacional demanant la regidoria", en resposta al comunicat que ha fet públic l'assemblea local del partit en el què acusa al regidor de "transfuguisme polític", ja que segons la formació política a la capital de les Garrigues, Cabezuelo "no té cap intenció de materialitzar el traspàs de l’acta malgrat haver fet públic setmanes enrere que retornaria l’acta de regidor als seus ex companys de l’assemblea local, un cop ell ha abandonat la formació política". No obstant el regidor s'ha defensat d'aquestes acusacions al·legant que el seu cas "no és cap cas de transfuguisme, perquè no passo a cap altre partit" i ha assegurat que "mai he dit que no cediria l'acta de regidor". Ara per ara Cabezuelo es manté com a regidor no adscrit a l'Ajuntament de les Borges.

La formació política local explica en la seva nota que "tots els esforços fets darrerament en intentar trobar una sortida ètica i consensuada al cas han resultat infructuosos atesa la negativa de l’actual regidor a donar ni tan sols resposta de cap tipus a l’esmentada petició". Per aquest motiu, l’assemblea local de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) "emplaça a les forces polítiques amb representació al consistori, majoritàriament acollides al pacte antitransfuguisme, a que censurin públicament l’actitud de l’edil i estableixin els mecanismes necessaris per tal que la seva situació en el ple municipal sigui la de regidor no adscrit evitant formar part del grup mixt, entre d’altres mesures a fi i efecte de no facilitar cap prerrogativa a l’actual edil".

Per la seva part, Gerard Cabezuelo ha assegurat estar a l'espera de la reunió sol·licitada per la CUP nacional per tractar aquest assumple, una trobada que tindrà lloc la setmana vinent i a la qual assistiran la resta de membres de la CUP de les Borges que, juntament amb Cabezuelo, han abandonat al partit. De moment, l'edil opta per mantenir la seva acta de regidor, "perquè la meva baixa del partit té a veure amb el fet que jo discrepo de certes decisions que s'han pres a nivell de la territorial de Lleida o de país, no a nivell local". A més, Cabezuelo assegura que "quan se'm faci una petició de manera oficial instant-me a abandonar l'acta de regidor serà quan prendré la meva decisió. Evidentment, tot dependrà dels motius pels quals se'm demana que hi renunciï, perquè entenc que s'està demanant un càrrec públic a un regidor", ha sentenciat.
 

comentaris