El curs d'Oleoturisme a les Garrigues arriba a les Borges

L'Escola de Capacitació Agrària ha acollit aquesta tarda la segona sessió, centrada en el paisatge de la comarca com a valor turístic

Foto Curs Oleoturisme 1
photo_camera La iniciativa va arrencar el passat 10 de març al Centre Cívic de la Granadella.

Una trentena de persones han pres part aquesta tarda en la segona sessió del curs d'Oleoturisme a les Garrigues, organitzat conjuntament per l’Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques i l'Associació per al Foment del Turisme de les Garrigues, que avui s'ha centrat en el paisatge de les Garrigues com a valor turístic. El geògraf de la Universitat Rovira i Virgili, Sergi Saladié, ha exposat els diversos aspectes del paisatge de les Garrigues que tenen potencial turístic, ja que el paisatge és un element clau dins la promoció de l’Oleoturisme.

El curs té una durada de 25 hores repartides en 6 sessions entre els mesos de març a setembre durant les quals es formarà les empreses del sector del turisme (restaurants, allotjaments, etc...) en la cultura de l’oli  i es donarà suport a les empreses del sector de l’oli en la creació de producte turístic. Per aquest motiu, el seminari es divideix en dos blocs: el primer se centra en ampliar els coneixements de la cultura de l’oli, amb sessions sobre el cultiu de l’olivera i l’elaboració d’oli, el paisatge de les Garrigues, i el tast d’oli i l’oli en la gastronomia i en la salut; i el segon bloc està focalitzat a la creació de productes turístics i la seva comercialització, estratègies de màrqueting i l’atenció al públic; aquest segon bloc també es complementa amb una visita tècnica per conèixer experiències d’oleoturisme.

Les classes, que s’imparteixen alternadament en els municipis de  les Borges Blanques i de la Granadella, van començar el passat 10 de març amb una sessió, a càrrec de l'enginyer agrònom Miquel A. Solé, que es va centrar en una exposició detallada del cultiu de l’olivera i l’elaboració de l’oli il·lustrada amb imatges; posant especial atenció a fer veure la cultura de l’oli com un magnífic patrimoni turístic.

El director de l'ECA de les Borges, Ramon Baró, ha explicat que aquesta proposta “permetrà la creació d'un pla de qualitat en els establiments turístics del territori que vulguin formar part de rutes d’oleoturisme que es vagin creant a la comarca”.

Al seu torn la regidora d'Educació i Joventut de les Borges, Maria Fusté, ha valorat molt positivament la posada en marxa d'aquest curs innovador “que permetrà posar en valor els recursos turístics del territori i potenciar la creació de productes atractius que permetin conèixer el nostre patrimoni als visitants”. Fusté ha remarcat el fet que degut a la gran acceptació, el curs va haver d'ampliar el nombre de places ofertes de 25 a 30, “el què demostra el gran interès del sector per prendre part en aquesta iniciativa que els permetrà saber reconèixer i aprofitar els recursos turístics que ofereix el territori”.

Comentaris