David Pradas escull La Vinya dels Artistes per a la pre-estrena del seu nou espectacle: INSECTUM

Un espectacle interactiu i minimalista de música, dansa i videoart enmig de la natura maridat amb els vins Saó de Mas Blanch i Jové. L'entrada serà gratuïta i oberta a tothom.

David Pradas _Insectum

La Vinya dels Artistes del Celler Mas Blanch i Jové a la Pobla de Cérvoles acull el proper dissabte 13 de setembre a les 20.00 h la pre-estrena d’Insectum, el nou espectacle del compositor de Castellserà (Urgell) David Pradas. Una suite de 9 peces, cadascuna de les quals evoca un insecte amb el seu moviment i la seva textura. Pradas es proposa un repte: combinar el tangible i l’intangible per tal de construir una sèrie d’imatges sonores que pretenen imitar l’insecte. Per aconseguir-ho, parteix de la desconstrucció del so. “El que busco és desconstruir el so, convertir-lo en una textura i transportar a aquell que escolta a buscar mentalment l’insecte que més se li assembli”. 

Insectum, no és només música. Insectum és, de fet, un espectacle interactiu que parteix d’un fil conductor: el piano, i s’acompanya de les videoprojeccions i la dansa per tal de construir una experiència sensorial única. 

El disseny de les animacions passeja entre formes abstractes (però que deixen entreveure de quin insecte es tracta), i escenes més figuratives i evidents. La màgia de les petites coses és un element que sempre està present. Aquest aspecte és visualitzat a través d’una pantalla gegant, de 8 metres d’amplada i 4 d’alçada, que transmet al públic la sensació de veure el món a través dels ulls d’un insecte. Però quan realment es crea la màgia, és en la simbiosi entre la música en directe, les projeccions d’aquests universos insèctils i l’acció de dues ballarines que desenvolupen una dansa interactiva amb les imatges en moviment, des d’on juguen amb les taques de la marieta, o generen el pol·len a la bresca d’unes abelles, les ones a l’aigua d’uns sabaters, la llum d’unes cuques o les ales d’unes papallones.

L’espectacle anirà maridat amb els vins Saó del celler Mas Blanch I Jové que recentment han estat guardonats pel Concurs Internacional Arribe (els vins Petit Saó 2011 i Saó Expressiu 2009 han obtingut medalla de plata) i destacats per la Guia Vivir el Vino que ha inclòs a la seva publicació 365 Vinos al Año -on recomana un vi per cada dia de l’any- el Petit Saó 2011. Prémer aquí per veure un tast de l'espectacle

Comentaris