21.10.2021 |
Territoris.cat

‘Delicadeses’ ompla d’art, música i poesia Vinaixa

Ahir al vespre va tenir lloc la penúltima ‘Delicadesa’ de les Garrigues

delicadeses ok1
L'11 d'agost tindrà a lloc la darrera sessió de 'Delicadeses, art de tros' a Juneda
‘Delicadeses’ ompla d’art, música i poesia Vinaixa

Delicadeses, art de tros’ és un programa d'intervencions artístiques realitzades en paratges naturals de les Garrigues, just una hora abans de la posta de sol. La proposta va néixer l’any 2008 i combina la música en directe, la gastronomia, les arts plàstiques i la poesia, permetent al públic viure una experiència única, íntima i irrepetible.

Tot i la passió dels seus organitzadors, i la fidelitat del públic creixent en cada edició, aquesta proposta cultural arriba al seu punt i final amb les dues cites d’enguany. Precisament, ahir a la tarda es va celebrar la penúltima intervenció, que prengué com escenari un dels camps d’oliveres de Vinaixa. Allí s’hi aplegà més d’un centenar de visitants, la major part dels quals venien d’indrets dispersos de la geografia catalana.

El punt de trobada de la cita va ser la rampa de l’Església de Sant Joan Baptista de Vinaixa i, desprès d’una sorpresa inesperada, el públic va traslladar-se en comitiva en un indret secret del municipi. Tres ‘escenes’ van tenir a lloc a continuació.

L'11 d'agost tindrà a lloc la darrera sessió de 'Delicadeses, art de tros' a Juneda

La primera va ser la inauguració poètica de l’obra ‘Nau’ d’en Marc Sellarès, bomber de professió i escultor de vocació, juntament amb la Meritxell Cucurella-Jorba, l’ànima mare de ‘Delicadeses’. ‘Nau’ és la única peça del seguit d’obres que han format part de les vuit edicions del projecte que es perpetuarà en el temps. Pruden Panadès, gestora cultural i escriptora que hi assitia, va sorprendre a l’organització i als participants tot recitant un poema.

El segon acte d’aquest espectacle va venir de la mà del músic i guitarrista Santi Careta i l’arpista Anna Godoy. Tots dos van presentar el disc ‘Els ocells i l’stereo’, composat als boscos d’Avinyó, i van cantar en directe diverses de les seves cançons. El dolç ritme de les seves melodies, juntament amb la marinada de Vinaixa, acompanyà a tots els assistents fins a la baixada del sol.

El tercer i últim acte programat va desenvolupar-se gràcia al ‘dígraf del desitx’, la pròpia Cucurella-Jorba, qui juntament amb Careta va recitar un dels poemes de Jacint Verdaguer. Tots els assistents, enamorats de la màgia del moment i dels tons rojos i rosats del cel, van poder brindar amb vi de la zona per l’intangible, per la bellesa de les Garrigues i, en definitiva, per experiències vitals com aquesta, que aconsegueixen robar-te l’alè per uns instants. 

‘Delicadeses’ ompla d’art, música i poesia Vinaixa
comentaris