Troben un dibuix original de Màrius Torres al fons Pere Mies de l’Espai Macià de les Borges

Joan Ramon Veny i Josep Segura analitzant el dibuix inèdit de Màrius Torres localitzat a l'Espai Macià inteiror
photo_camera Joan Ramon Veny i Josep Segura, analitzant el dibuix inèdit de Màrius Torres localitzat a l'Espai Macià inteiror

Una recerca de l’escriptor lleidatà Josep Varela duta a terme fa uns dies en el fons del polític borgenc Pere Mies i Codina, dipositat a l’Espai Macià de les Borges Blanques, ha permès descobrir un dibuix original i inèdit del gran poeta lleidatà Màrius Torres. El dibuix inèdit de Màrius Torres localitzat a l'Espai Macià texte

La troballa es va localitzar dins d’un protocol notarial del fill de Pere Mies, on s’indica que era un regal d’en Màrius al seu pare, i s’hi pot apreciar clarament la silueta del que seria la Seu Vella de Lleida, i la signatura de l’insigne poeta. Arran de la descoberta, l’equipament borgenc va decidir contactar amb el director de la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida, Joan Ramon Veny, que ha corroborat que tots els indicis porten a pensar que efectivament es tractaria d’un dibuix que Torres hauria fet i regalat a Mies, ja que la signatura coincideix amb la que feia sovint el poeta lleidatà.

Es dóna la circumstància que Pere Mies, qui fou conseller d’Economia i Agricultura del Govern de la Generalitat de Catalunya que presidia Francesc Macià, era un gran amic personal del pare d’en Màrius, el reconegut polític lleidatà Humbert Torres.

L'Ajuntament exposa temporalment el dibuix a l’Espai Macià per tal que el puguin gaudir i admirar els visitants

A l’espera de decidir quin serà el destí final del dibuix descobert, l’Ajuntament de les Borges Blanques l’exposa temporalment a l’Espai Macià per tal que el puguin gaudir i admirar els visitants de l’equipament.

El fons Pere Mies i Codina és propietat de l’Ajuntament de la capital garriguenca des de l’any 1984, arran de la donació que en van fer les filles del polític borgenc que va estar lligat a la trajectòria política de Francesc Macià, ocupant diverses responsabilitats al seu entorn.

Comentaris