Descobrint els camins de Les Garrigues amb La Marxa BTT Pitamunt de Puiggròs

La prova, que es disputa aquest diumenge, transcorrerà pels termes d’Arbeca, els Omellons, Fulleda, Tarrés, Vinaixa i l’Espluga Calba

Foto Pitamunt Puiggròs-3
photo_camera Antoni Fo i Òscar Ruera, durant l'acte de presentació de la prova.

Descobrir els millors paratges, camins i corriols de les Garrigues practicant esport és una de les claus amb les quals va néixer, ara fa dues temporades, la Marxa BTT Pitamunt de Puiggròs, una prova, no competitiva que tindrà lloc aquest diumenge pels camins de la comarca de les Garrigues, travessant els termes municipals de Puiggròs, Arbeca, els Omellons, Fulleda, Tarrés, Vinaixa i l’Espluga Calba.

Els participants podran triar entre dues rutes, una de 64 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu per als més experimentats i una altra de 41, amb 830 metres de desnivell. Tots dos trams s’inicien a Puiggròs, en direcció a Arbeca fins a l’Espluga Calba, on es divideixen els dos recorreguts (coincidint amb el primer avituallament). El tram curt retorna cap als Omellons, mentre que el llarg s’endinsa als termes municipals de Fulleda, Tarrés i Vinaixa i retorna cap als Omellons, on s’incorpora amb el recorregut curt i comparteixen el tram fins a l’arribada. La jornada començarà a les 8.00 hores del matí amb l’entrega de dorsals a la Sala Cultural de Puiggròs, on també es podran formalitzar les inscripcions de darrera hora.

Segons han explicat els organitzadors en la presentació de la prova a la Diputació de Lleida, "esperem al voltant de 200 ciclistes per la qual cosa hem preparat tota una jornada plena d’activitats per als participants i els seus acompanyants". Així, els més petits de la casa podran gaudir durant la cursa de diferents alternatives lúdiques, com un taller de dibuix, i tots els inscrits rebran un obsequi a l’arribada i un entrepà i beguda diversa per recuperar forces, a més d’una sessió de quiromassatge per a tots el que ho desitgin.  

El president del Club Ciclista Puiggròs i regidor de Sanitat i Benestar Social de l'Ajuntament de Puiggròs, Òscar Ruera, ha explicat que “tot i no ser competitiva, forma part de les nou curses de la Challenger de les Garrigues i es necessita un cert nivell de preparació física i tècnica per a participar-hi, sobretot a la ruta llarga”. De la mateixa manera, el regidor de Puiggròs ha destacat que “som una localitat petita amb poc més de 300 habitants, però la gent recolza la Pitamunt i serà més d’un terç de la població la que formarà part activa del dia com a voluntaris per tal que tot surti bé”.

Per la seva part el cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, Antoni Fo,ha afirmat que "es tracta d’una activitat que combina la promoció del patrimoni amb la pràctica esportiva. Tots els que s’animin podran conèixer el teixit turístic i socioeconòmic d’una comarca tant rica com és la de les Garrigues”.

comentaris