20.10.2021 |
Territoris.cat

Donació de llibres i publicacions de l’escriptor Vallverdú a l’Espai Macià de les Borges

El llegat, pertanyent al seu fons personal, inclou també una vintena de diaris del període de la República i la Guerra Civil espanyola

Donació de llibres i publicacions de l’escriptor Vallverdú a l’Espai Macià de les Borges

L’escriptor garriguenc Josep Vallverdú ha realitzat aquest estiu una important donació de 250 llibres i 500 publicacions històriques, pertanyents al seu fons personal, a l’Espai Macià de les Borges Blanques.

Josep Segura classificant els llibres donats Interior texto VertivalL’equipament cultural ha finalitzat aquesta setmana la catalogació i classificació dels 250 llibres de temàtica històrica local i catalana dels anys 50, 60 i 70; i de les 500 revistes, setmanaris i altres publicacions periòdiques, editades a Catalunya entre el 1890 i el 1960. A més, el llegat també incorpora una vintena de diaris del període de la República i la Guerra Civil espanyola.

Destaca la col·lecció completa del setmanari “Lo Pla d’Urgell”, de 1912

Entre les publicacions històriques destaquen la col·lecció completa del setmanari “Lo Pla d’Urgell”, de 1912; a més de 150 exemplars de la revista carlina “La Hormiga de Oro”, de 1890; i un centenar de números de la revista satírica “¡Cu-Cut!”, del 1907.

La regidora de Patrimoni i Equipaments Culturals, Maria Fusté, ha destacat el valor històric de la donació de l’il·lustre escriptor garriguenc i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Josep Vallverdú, a qui ha volgut “agrair de tot cor la seva generositat amb l’equipament borgenc”. A més, Fusté també ha volgut “agrair també la tasca de la borgenca Ramona Farré, que amb el responsable de l’Espai Macià, Josep Segura, han catalogat i classificat, respectivament, tot aquest impressionant llegat que a partir d’ara estarà a disposició de tots els visitants del nostre equipament”.

Donació de llibres i publicacions de l’escriptor Vallverdú a l’Espai Macià de les Borges
comentaris