NOMéS UN 10% DE LA SEVA SUPERFíCIE éS DE REG, MALGRAT LA PROXIMITAT AL CANAL SEGARRA-GARRIGUES

La DOP Les Garrigues reclama més regadiu per a garantir la continuïtat de les explotacions a la zona

La DOP Les Garrigues reclama més superfície de regadiu a la seva zona de producció per garantir la viabilitat de moltes de les seves explotacions, que no poden competir amb les explotacions súper intensives. 

Visita de la DOP Les Garrigues a la Diputació de Lleida
photo_camera Visita de la DOP Les Garrigues a la Diputació de Lleida

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues reclama més superfície de regadiu a la seva zona de producció per garantir la viabilitat de moltes de les seves explotacions, que no poden competir amb les explotacions súper intensives. 

Malgrat la proximitat geogràfica al canal Segarra-Garrigues, la zona de producció de la DOP Les Garrigues compta amb menys d’un 10% de superfície de regadiu en aquelles zones a on es van poder convertir les finques al reg, ara fa entre 10 i 20 anys

La millora que el regadiu ha suposat per a moltes explotacions d’oliveres és més que evident: tot i que en els darrers 15 anys s’ha produït l’abandonament de moltes finques a les comarques de la DOP Garrigues, la producció que es registra a les explotacions amb reg han aconseguit que el total de producció es mantingui. Fa 20 anys, durant la campanya del 95/96, la producció d’oli va ser de 3.576.000 quilos, mentre que la de l’última campanya va ser de 3.617.000 quilos. Les dades indiquen que, amb un augment del reg, la producció també es veuria augmentada. 

En un mercat cada cop més competitiu i amb l’objectiu de vetllar pel manteniment de les explotacions i per l’equilibri territorial, la DOP Les Garrigues torna a demanar una revisió del mapa de reg actual per aconseguir que més explotacions puguin convertir-se al regadiu. El reg, ara que la DOP Les Garrigues està a punt de complir els seus 40 anys d’història, és una garantia de futur pel sector productor de la zona.

Comentaris