23.05.2022 |
Territoris.cat

Els alcaldes de l'N-240 tallaran la carretera si Foment no els rep abans d'un mes

La Plataforma Prou Morts a l'N-240 s'ha reunit d'urgència aquest divendres a les Borges Blanques després del darrer accident mortal en aquesta carretera, al terme de Lleida, en què va perdre la vida una veïna de Juneda.

IMG_0565
Reunió de la plataforma Prou morts a l'N-240 d'aquest divendres.
Els alcaldes de l'N-240 tallaran la carretera si Foment no els rep abans d'un mes

La Plataforma Prou Morts a l'N-240 s'ha reunit d'urgència aquest divendres a les Borges Blanques després del darrer accident mortal en aquesta carretera, al terme de Lleida, en què va perdre la vida una veïna de Juneda. La situació no es pot demorar més, hem de buscar formes de materialitzar el neguit dels veïns i exigir de forma contundent solucions en una infraestructura que no reuneix els nivells de seguretat pels veïns de la comarca, ha declarat l'alcalde de les Borges Blanques. Enric Mir ha recordat que el tram Lleida-Montblanc ha registrat 140 accidents en els darrers 6 anys, amb 17 víctimes mortals i 19 ferits greus.

Davant la manca de resposta per part del Ministeri de Foment, els alcaldes dels municipis afectats per l'N-240 exigeixen reunir-se abans d'un mes amb la ministra Ana Pastor -trobada que porten anys reclamant- per tal de plantejar-li solucions definitives per tal de poder comptar amb una infraestructura d'acord al volum de trànsit que transita per l'N-240, més de 10.000 vehicles diaris, i que d'una vegada permetin posar fi a la sinistralitat en el tram Lleida-Montblanc. En concret, reivindiquen, primer, tenir el projecte definit del desdoblament de l'N-240 entre Montblanc i Lleida i, en segon lloc, la finalització de tota la carretera, entre Tarragona i Sant Sebastià.   

Des de la Plataforma Prou Morts a l'N-240 han acordat que si Pastor no els rep en les pròximes setmanes duran a terme una mobilització el 15 o 16 d'agost que consistirà en tallar la carretera, segons ha explicat l'alcalde de Juneda i president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas. En aquest sentit, ha cridat a la ciutadania a participar-hi, en cas que s'acabi fent, i ha explicat que des dels consistoris s'organitzaran reunions amb entitats i veïns per demanar el seu suport. Deixem un mes de marge perquè es comencin a moure perquè creiem que ja ens hem mogut prou en 8 anys, ha afirmat Villas.

Altrament, la plataforma impulsarà un manifest per tal de sumar adhesions per part d'ajuntaments, consells comarcals i la resta d'institucions del territori per poder reclamar solucions a la sinistralitat de l'N-240. Villas ha explicat que la recollida de suports s'iniciarà la setmana vinent. Volem anar tots a una perquè ens facin cas, ha defensat l’alcalde de Juneda.

Un "pedaç", el desviament voluntari de camions per l'AP-2 

Els alcaldes consideren un pedaç la mesura que Foment s'ha tret de la mànega i que ha entrat en vigor aquesta setmana, com a prova pilot, que passa pel desviament voluntari de camions per l'AP-2, a canvi de bonificacions per als transportistes del 43,35%. Per Mir, si bé Foment posa pedaços, a nivell de territori posem els morts a l'N-240, ha sentenciat. Des de la Cambra de Comerç de Lleida, que també ha participat a la trobada, asseguren que la mesurà està tenint una nul·la incidència a l'hora de reconduir el trànsit de vehicles pesats de l'N-240 cap a l'AP-2.  

La reunió d'aquest divendres ha comptat amb els alcaldes dels ajuntaments de les Borges Blanques, Enric Mir; Juneda, Antoni Villas, que també és president del Consell Comarcal de les Garrigues; el de Torregrossa, Josep Ma Puig; l'Albi, Anna Feliu; Artesa de Lleida, Pere Puiggrós; i Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch i regidors de Castelldans, Josep Ma Solé; i Tarrés, Ramon Vallverdú.
 

Els alcaldes de l'N-240 tallaran la carretera si Foment no els rep abans d'un mes
comentaris