Pares i mares de les Borges Blanques mostren el seu malestar per la negativa de l'Ajuntament a la Ludoteca

Escola Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques 1
photo_camera Escola Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques 1

Els pares i mares de la llar d'infants municipal i dels col·legis Joan XXIII i Mare de Déu de Montserrat consideren que, a la capital de les Garrigues, existeix la necessitat d'un espai on els nens i nenes puguin jugar i aprendre col·lectivament. Els progenitors que formen part de les Associacions de Pares i Mares dels centres expliquen que el municipi compta amb una bona oferta d'espais a l'aire lliure per dur a terme les activitats de lleure quan fa bon temps. En canvi, troben a faltar un local on durant els mesos d’hivern es pugui jugar, llegir, explicar contes o fer altres activitats. Consideren que uns equipaments adequats facilitarien la continuïtat d'aquest entorn col·lectiu d'educació i intercanvi entre els nens i nenes.

Els pares recorden a l'equip de govern del consistori borgenc que, en el seu programa electoral dels comicis del 2015, un dels projectes feia referència a la creació d’una ludoteca que funcionés les tardes i els caps de setmana per a l'entreteniment dels infants 

Els membres de les AMPES recorden que l'any 2011 el mateix equip de govern va traslladar aquesta necessitat al conseller de Benestar i Família Josep Lluís Cleries en una visita d'aquest a les Borges, a qui es va demanar suport per crear una ludoteca i un banc del temps.

Els progenitors mostren el seu malestar en un comunicat als mitjans de comunicació, com a conseqüència de la negativa de l'Ajuntament a acceptar les alternatives que van proposar per aquest equipament, com podien ser la Sala Grums, el Casal Marino, o espais en el futur Teatre Municipal. Segons els membres de les AMPES, la resposta del consistori va ser que la ludoteca no feia falta i que no hi havia cap intenció de fer-la.

Per la seva banda, la regidora d'Ensenyament i Joventut, Maria Fusté, assegura que el consistori manté la voluntat de poder habilitar un espai per fer la ludoteca, però que la situació econòmica i de fiscalització no ho permet de moment. Fusté afegeix que en la darrera reunió que va mantenir amb els pares i mares els va transmetre la situació i va proposar que fossin ells mateixos els que busquessin un espai per gestionar-lo des de les mateixes associacions, ja que el consistori no disposa de cap sala suficientment gran, proposta que van rebutjar rotundament.

En el cas del nou teatre, la regidora va destacar que el projecte no contempla habilitar espais per activitats fora dels usos als quals es destinarà el nou equipament municipal

Els progenitors van continuar insistint en altres espais com Sala Grums, el Casal Marino, o espais en el futur Teatre Municipal, a la qual cosa la regidora va respondre que es tracta d'equipaments privats que el consistori lloga per dur a terme activitats i que, en tot cas, el que havien de fer és demanar-los pel mateix procediment que fan altres entitats.

La darrera de les propostes dels pares va ser que l'Ajuntament llogués un espai i el cedís per la ludoteca, a la qual cosa la regidora va respondre que un tema d'aquesta envergadura s'havia de parlar amb més calma.

comentaris