Els escolars visiten l'Ajuntament i la Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges

Després de conèixer l'equipament cultural per dins, els més menuts prenen part en el projecte "Contes populars", a través del qual vuit voluntaris del casal de la Gent Gran els expliquen contes

Visites escolars a la biblioteca
photo_camera Els més petits escolten els contes que expliquen els padrins a la biblioteca.

Els escolars de les Borges Blanques protagonitzen aquest final de curs dues de les activitats més populars del municipi, com són les visites a l'Ajuntament i a la biblioteca, propostes organitzades entre els centres educatius amb la col·laboració del consistori per tal que els més petits coneguin de més a prop les institucions i els serveis del seu municipi.

En aquest sentit, un total de 50 alumnes de 3r i 4rt de Primària del col·legi els Frares van visitar ahir les instal·lacions municipals, on van ser atesos amb la regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté. Els infants van poder conèixer una mica més el funcionament de l’Ajuntament, les seves funcions i la figura de l’alcalde i dels regidors. La visita ha tingut lloc després d’un treball previ al centre educatiu que té lloc cada any i que permet acostar els més petits a la política municipal.

Durant la visita la regidora Maria Fusté ha valorat molt positivament el treball que es realitza des de l’escola i que permet que els infants aprenguin qüestions tan importants com són el funcionament de la institució i la tasca que desenvolupa. “Donada la bona acceptació d’aquesta activitat, que té lloc des de fa anys, tenim la voluntat de seguir treballant conjuntament amb les escoles del municipi amb l’objectiu que els més petits coneguin la tasca d’aquesta institució i quins són els serveis que presta a la localitat”, ha explicat. Acompanyats de les seves professores, treballadors municipals i de la regidora, l’alumnat ha fet un recorregut per les diferents estances de l’edifici consistorial, com el museu arqueològic, la sala des d’on es fa el pregó municipal i les oficines, on han pogut escoltar les explicacions sobre la història de l’Ajuntament i del Marquès d’Olivart. Finalment, la visita ha acabat a la sala de plens, on tots ells han preguntat diferents qüestions relacionades amb les eleccions i amb el dia a dia de la casa de la vila.

L’activitat es completarà la setmana vinent amb la visita al consistori dels alumnes de 5è i 6è, que també aniran a conèixer de primera mà l’Espai Macià de les Borges. 

Els padrins expliquen contes als més menuts

D'altra banda la biblioteca Marquès d'Olivart ha engegat aquest mes de maig una de les activitats que compta amb més tradició al muniipi: les visites escolars a la biblioteca. Fins al dimarts 17 de juny passaran per la biblioteca un total de 665 alumnes dels dos centres educatius de la població, l'escola Joan XXIII i el col·legi els Frares. 

Durant la primera quinzena de maig són els més menuts, els alumnes de les dues Llars d'infants i dels parvularis, els qui s'aconstaran a la biblioteca. Un total de 262 nens i nenes que, després d'escoltar les explicacions de la responsable de la biblioteca participaran en el projecte "Contes populars", coordinat per Lis Solé. La iniciativa va a càrrec del grup de voluntaris del Casal de la Gent Gran, integrat per Enric Blanc, Teresa Bofarull, Àngela Farré, Núria Rufé, Josep Calvera, Francisca Forés, Margarida Arrufat i Teresina Falcó, que explicaran als infants diferents contes populars com La Caputxeta vermella, El soldadet de plom, l’Aneguet lleig i El gat amb botes, entre altres.

Pel que fa als alumnes més grans, els de Primària, passaran per la biblioetca a finals del mes de maig i durant la primera quinzena de Juny. Els 403 infants faran formació a la secció infantil i visitiran l'Exposició "Alícia al país de les meravelles". 

Comentaris