Els grups de lectura de la biblioteca de les Borges incrementen els usuaris

La biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges ha iniciat avui les sessions del Grup de Lectura Guiada amb 15 inscrits, 5 més que l’any anterior. Aquest increment d’usuaris se suma a l’augment de lectors que han tingut la resta de grups –el de Llegim i + i el de Novel·la de Gènere, mentre que el grup de la Residència d’Avis es manté-, fins arribar a la cinquantena de participants.

Durant les sessions d'aquest trimestres es comentaran lectures i novel·les d'intriga
photo_camera Durant les sessions d'aquest trimestres es comentaran lectures i novel·les d'intriga

Les dades són tant positives que es pretén fer-les extensives als més petits a través de la iniciativa “Motxilles lectores”, creada amb l’objectiu de captar el públic més jove i les famílies. Mitjançant aquest projecte els més joves s’emportaran a casa una bossa carregada de lectures mentre els seus pares podran participar en el nou grup de lectura “Expliquem un conte”, on aprendran la importància d’explicar contes als més petits. 

La iniciativa pretén animar als joves i a la gent de mitjana edat a atansar-se a la biblioteca, perquè tal i com afirma la directora de l’equipament cultural, Mercè Segarra, “cal que els veïns de les Borges i de la comarca vegin que la biblioteca està oberta a tota la població, per la qual cosa tenim clar que hem d’oferir atractius a tots els sectors”. Per la seva part l’alcalde, Enric Mir, s’ha mostrat molt satisfet per l’increment dels nombre d’usuaris dels grups de lectura, una activitat que “permet afavorir les relacions entre lectors i promou l’enriquiment personal” alhora que ha valorat molt positivament la iniciativa de crear aquest nou grup de lectura “una activitat de dinamització cultural a través de la qual els pares i mares podran prendre consciència de la importància d’explicar contes als seus fills, una tasca amb una gran tradició a Catalunya que permet educar futurs lectors i mantenir viu el nostre patrimoni oral, una cultura que ens ha forjat com a poble”.

D’altra banda la biblioteca acollirà el projecte d’Acció Local “Jocs antics i tradicionals”, que tindrà lloc des del 18 d’octubre i fins Nadal, i que consisteix en un intercanvi d’experiències i vivències sobre els jocs antics i tradicionals entre els padrins i padrines de les Borges i els nens i nenes d’entre 3 i 9 anys. Els voluntaris mostraran als infants aquelles activitats que practicaven de petits i que en l’actualitat han quedat oblidades, jocs com “els patacons” i “les pedretes”. L’activitat, organitzada pel Casal de la Gent Gran de les Borges Blanques, forma part del programa Gent 3.0, un conveni entre el Departament de Benestar Social i Família i l’Obra Social “La Caixa”.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement