Els infants de les Borges amb seguiment dels serveis socials tenen garantides dues menjades diàries

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, han visitat aquest matí els 23 infants amb seguiment dels serveis socials que participen en el Casal d’Estiu “Vacances per créixer”, on a més d’activitats lúdiques i educatives, els participants gaudeixen de dues menjades al dia.

Mir, Villas, Nus i Guasch, al Casal d'Estiu 'Vacances per créixer' (05-08-2015)
photo_camera Mir, Villas, Nus i Guasch, visitant els infants del Casal d'Estiu 'Vacances per créixer'.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, han visitat aquest matí els 23 infants de 4 a 12 anys amb seguiment dels serveis socials que participen en el Casal d’Estiu Vacances per créixer, a l’Escola Joan XXIII de la capital garriguenca, on a més d’activitats lúdiques i educatives, els participants gaudeixen de dues menjades al dia.

En el transcurs de la visita els responsables polítics han estat acompanyats pel president del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans i del Moviment de centres d'Esplai Cristians de Lleida, Xavier Nus, i per la Coordinadora del casal Vacances per créixer de la Fundació Verge Blanca, Roser Guasch.

Aquesta experiència pionera a la comarca, que aquest any es realitza del 3 al 31 d’agost, però que l’any vinent es vol allargar durant tot el període de vacances escolars, permet que els infants participin gratuïtament cada dia, de les 9 a les 15 hores, d’activitats d’esplai, tallers i hàbits educatius, a més del servei de menjador que inclou dinar i esmorzar. El Casal d’Estiu s’ha pogut dur a terme gràcies a l’organització de la Fundació Verge Blanca, amb una subvenció de la Diputació de Lleida, i a la col·laboració econòmica del Consell Comarcal de les Garrigues i l’Ajuntament de les Borges, que també aporta les despeses de funcionament.

Segons Enric Mir: és una satisfacció que en aquesta època de vacances puguem dur a terme aquesta proposta, sorgida durant la campanya electoral per a què tots els infants de les Borges tinguin garantides dues menjades al dia i, juntament amb el Consell Comarcal, a través de la Fundació Verge Blanca, ho fem en aquest primer any de mandat.

Els infants estan a càrrec de 9 monitors del Grup d’Esplai Apassomi de les Borges, que pertany a la Fundació Verge Blanca, i que els ensenyen rutines, a assumir responsabilitats, compromisos, hàbits de socialització, entre d’altres.

Al seu torn, Antoni Villas ha declarat que hem de recolzar aquestes necessitats socials, ja que són nens que necessiten un control alimentari durant l’estiu, i per tant aquesta és la funció que volem fer, ajudar a les famílies, als nens i en definitiva a la societat.

Comentaris