Els infants del Centre Obert de les Borges celebren la Pasqua

Participen en un berenar popular que clausura el trimestre escolar
Els infants van aprendre a decorar un cóc
photo_camera Els infants van aprendre a decorar un cóc

Una vintena d’infants i adolescents de les Borges van participar ahir, juntament amb els seus pares i mares, en la celebració de la festa de final de trimestre, un berenar popular en el què els alumnes van conèixer la tradició de la Mona. L’activitat s’emmarca dins dels actes populars que organitza el centre durant tot l’any i que se sumen a la tasca de suport educatiu que porta a terme amb l’objectiu de compensar les deficiències socioeducatives dels infants que es troben en situacions de risc.

Després d’escoltar les explicacions de les tècniques sobre com s’elabora una Mona de manera tradicional i quin són els ingredients necessaris, els nens i nenes, amb l’ajuda dels familiars i de l’educadora social i les tècniques, van decorar un cóc. Seguidament, tots junts van degustar un berenar al centre amb els productes que cadascun havia portat de casa. Durant aquesta setmana els alumnes podran elaborar la seva pròpia Mona de Pasqua a casa amb la recepta que es van endur, mentre que al centre pintaran un ou dur per complementar-la. La regidora d’Acció Social Pili Chimenos valora molt positivament la tasca del Centre Obert pel que fa a la recuperació de tradicions, ja que “són part de la nostra cultura i cal donar-les a conèixer. Els infants han de saber perquè se celebra aquesta festa i quin significat té, alhora que es fa incidència en el foment de valors com el saber compartir i el treball en equip”.

El Centre Obert Casal Marino és un servei que fora de l’horari escolar dóna suport i estimula als infants amb dificultats socioeducatives a més de fomentar la socialització, l’estructuració i el desenvolupament de la seva personalitat. L’equipament compta actualment amb una vintena d’usuaris derivats dels serveis socials municipals amb edats compreses entre els 6 i el 12 anys que van al centre dos dies per setmana. Properament el centre celebrarà la festa de Sant Jordi i al juny organitzarà un berenar a la Font Vella en motiu de la cloenda del curs escolar.

Comentaris