02.10.2022 |

Els menors de setze anys hauran d'entrar acompanyats al Carnestoltes de les Borges

L'Ajuntament manté la festa prevista per demà al Pavelló de l'oli perquè entén que malgrat que "hem de respectar la normativa, no hi ha motius per suspendre la celebració, de caràcter popular"
Carnestoltes les Borges Blanques
Carnestoltes de la gent gran a les Borges Blanques.
Els menors de setze anys hauran d'entrar acompanyats al Carnestoltes de les Borges

L’Ajuntament de les Borges té constància d’una denúncia de l’Associació Provincial d’Empresaris de Sales de Festa i Discoteques de Lleida per tal que no se celebri la festa de Carnestoltes prevista per demà al Pavelló de l’Oli, una polèmica similar a la què es va generar fa tres setmanes a Juneda amb la festa Pre-Carnaval. El motiu que al·lega l’entitat és que la Comissió de Festes local indica que la festa està oberta a tots els públics i segons la normativa, els menors de setze anys han d’anar acompanyats d’un adult. L'Ajuntament però, ha decidit mantenir la festa en considerar que té tots els permisos en regla i que no hi ha motius per suspendre la celebració.

En conèixer la notícia, el consistori s’ha posat en contacte amb el Departament d’Interior de la Generalitat, que exigeix per aquest tipus de festes les mateixes condicions que han de complir els locals d’oci, entre elles que els menors de setze anys vagin acompanyats d’un adult, que no se serveixin begudes alcohòliques als menors i que els locals tinguin en regla tots els permisos. Segons Enric Mir, alcalde de les Borges, "l’Ajuntament disposa de tots els requisits legals, pla d’emergències, assegurança, etc, però malgrat tot prioritza la seguretat dels assistents per davant de qualsevol consideració, tot i entendre que es tracta d’una festa popular i d’àmbit local. Per això, no ens queda altra opció que respectar la normativa vigent”, declara. “A més, aquesta festa, amb forta tradició al municipi, aplega un bon nombre de joves i la seva celebració al municipi contribueix a evitar riscos i desplaçaments innecessaris a nivell de trànsit”, afirma Mir.

 Per la seva part la Comissió de Festes de les Borges demana l’assistència dels joves a la vegada que mostra el seu desacord en privatitzar l’entrada lliure a menors en una festa popular.

Els menors de setze anys hauran d'entrar acompanyats al Carnestoltes de les Borges
comentaris