Els organitzadors de fires no estan notant una afectació directa per la situació política que viu el país

L'acte d'inauguració del 24è Congrés de Fires de Catalunya a les Borges Blanques inteior
photo_camera Moment de l'acte d'inauguració del 24è Congrés de Fires de Catalunya a les Borges Blanques

La Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) assegura que en aquests moments no hi ha indicadors que mostrin que la situació política que viu el país estigui tenint una afectació directa al sector firal, ja que "no s'han desconvocat fires i aquestes mantenen els compromisos adquirits amb empreses i expositors". Tot i això, el president de l'entitat, Ramon Ferrando, ha reconegut que "no hi ha un bon ambient al sector, de la mateixa manera que passa en el comerç", malgrat destacar que algunes fires celebrades recentment han tingut "més èxit que l'edició anterior".

Catalunya acollirà durant el 2018 un total de 458 certàmens firals, de les quals 79 es faran a les comarques de Lleida

La directora general de Comerç, Montserrat Vilalta, ha donat a conèixer que Catalunya acollirà durant el 2018 un total de 458 fires, de les quals 43 seran d'àmbit estatal i internacional i 415, d'àmbit català, comarcal o local. Així ho ha avançat durant la inauguració del 24è Congrés de Fires de Catalunya que se celebra aquest dimecres i dijous a les Borges Blanques, a partir de les dades facilitades pels diferents organitzadors firals d'arreu del país. En el cas de les comarques de Lleida, la previsió se situarà en 79 fires.foto_3284705 xavier grasset texte

Per la seva banda, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha destacat la importància de les fires a les comarques de Lleida, ja que "malgrat no tenir un gruix important de població, sí que representem un percentatge important pel que fa a celebració de fires". Mir ho ha relacionat amb "la voluntat emprenedora del territori, combinat amb el fet de tenir productes d'excel·lent qualitat per donar a conèixer". 

Les Borges acull el 24è Congrés de Fires de Catalunya amb 120 inscrits

El 24è Congrés de Fires de Catalunya que se celebra a la capital de les Garrigues compta amb uns 120 inscrits. Entre els eixos principals del programa de la trobada hi ha la formació dels professionals i la posada en comú de diferents aspectes firals del dia a dia en la celebració de fires, per facilitar la tasca als organitzadors.

L'organització del certamen ha programat diferents ponències, tallers i debats per tal que els participants puguin compartir experiències i debatre sobre temes d'interès per al sector firal. En el marc del congrés, el Departament d'Empresa i Coneixement presentarà eines pròpies per facilitar la feina dels organitzadors de fires en el camp de les enquestes, mentre la FEFIC donarà a conèixer eines que ha desenvolupat, com el programa informàtic de gestió per l'estalvi de temps en els processos i una millor execució de la fira. La voluntat de la Federació de Fires de Catalunya és poder implementar durant el 2018 aquesta eina tecnològica, especialment en certàmens petits i mitjans.

Aquests aspectes més concrets, i d'altres com nou model de fires-mercat d'artesania, o legislació i normativa en instal·lacions temporals, es combinen amb ponències com les que han dut a terme aquest dimecres Xavier Graset, Pablo Foncillas o la que pronunciarà dijous Genís Roca. 

Comentaris