20.01.2022 |
Territoris.cat

Els robatoris amb força en domicilis es redueixen més d'un 50% a les Borges Blanques

El conseller Jordi Jané manifesta que en la resta de Catalunya s'ha incrementat de forma considerable els delictes amb força en domicilis, per la qual cosa es desplega el Pla operatiu específic d'habitatge

Imatge de la reunió de la Junta Local de seguretat
Imatge de la reunió de la Junta Local de seguretat
Els robatoris amb força en domicilis es redueixen més d'un 50% a les Borges Blanques

El conseller d'Interior Jordi Jané ha manifestat que quan en el conjunt de Catalunya els delictes amb força en domicilis tendeixen a l'alça, a les Borges Blanques aquests han disminuït en un 53%. Aquestes xifres demostren que el Pla Operatiu Específic d'Habitatges està donant excel·lents resultats a la capital de les Garrigues.

Jané ha fet aquestes declaracions en el decurs de la visita que ha dut a terme a les Borges Blanques, per renovar el conveni de col·laboració entre el Departament d'Interior i l'Ajuntament de la capital garriguenca.

Jordi Jané i Enric Mir firmant el conveni al consistori de les Borges.El conseller ha aprofitat l'estada a les Borges per participar en la Junta Local de Seguretat, acompanyat de l'alcalde Enric Mir, la directora territorial del Departament d'Interior, Montserrat Messeguer, i la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto. En el decurs de la reunió el cap de la Comissaria de Districte a les Garrigues, el sotsinspector Sebastià Mas, ha presentat les estadístiques anuals dels fets delictius a la ciutat i a les Garrigues, i ha exposat també la coordinació dels cossos policials actuants al municipi, Mossos d'Esquadra i Policia Local. Així mateix, el Caporal en Cap de la Policia Local de les Borges, Alfons López, ha mostrat les estadístiques en matèria de trànsit i una comparativa de nombre de serveis anuals per cens demogràfic.

En referència a l'N-240 el conseller ha sentenciat que la situació no és acceptable, s'ha de buscar una solució. Hem de buscar les mesures adequades, ens trobem en plenes negociacions amb l'Estat i el Ministeri de Foment i no es poden buscar solucions que no siguin acceptades pel mateix territori.

Els robatoris amb força en domicilis es redueixen més d'un 50% a les Borges Blanques
comentaris