Els Torms acollirà una jornada tècnica sobre la nova PAC

L'objectiu és donar una visió general de les noves ajudes i dels criteris establerts per beneficiar-se'n

El CEI de les Borges va acollir aquest estiu una jornada informativa sobre el sector de l'oli
photo_camera El CEI de les Borges va acollir aquest estiu una jornada informativa sobre el sector de l'oli. Foto: Ramon Mònico.

El Departament d'Agricultura organitza el proper divendres dia 25 a els Torms una jornada tècnica adreçada al sector agrari. Sota el títol "La nova PAC 2014-2020", la jornada, organitzada dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), pretén donar una visió general dels nous ajuts directes que s’implantaran al 2015, quins seran el criteris per ser-ne beneficiari i el model de regionalització que es proposa pel pagament bàsic que substituirà el pagament únic.

Aquesta nova PAC resultant de la reforma, gairebé enllestida, està en els darrers processos de gestió comunitària i de l’aplicació a l’Estat espanyol. La nova PAC s’aplicarà en el període 2014- 2020 i establirà el nou marc dels ajuts directes, el desenvolupament rural, les OCM i els recursos financers.

La jornada, que tindrà lloc al Casal i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament dels Torms, arrencarà a les 12.00 amb la pesentació a càrrec de l'alcalde del municipi, Joan Masip Guiu. També hi serà present Llorenç Canela Martí, cap de l’Oficina Comarcal del DAAM a les Garrigues. A partir de les 12.15 hores la coordinadora tècnica en aspectes comunitaris dels Serveis Territorials del DAAM a Lleida, Marta Ibars, explicarà quina és la situació actual sobre la reforma de la PAC. Seguidament s'obrirà un torn de precs i preguntes. La cloenda tindrà lloc a les 14.00 hores.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de l’Oficina Comarcal de les Garrigues (tel.: 973 142 082 – A/e:[email protected], Sra. Míriam Boixadera). Les incripcions també es poden fer a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt.

Comentaris