Triomf dels Xafatolls a la Cursa de l'Oli de les Borges Blanques

Enguany, l'edició puntuable per a la Lliga Ponent ha aconseguit la màxima participació amb un total de 500 atletes

 

Sortida 10K
photo_camera Sortida de la prova de 10 quilòmetres de la Cursa de l'Oli 2024 - Foto: Ajuntament de les Borges

Tres atletes de l'Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa han guanyat aquest diumenge la prova reina en categoria masculina, de deu quilòmetres de la Cursa de l'Oli de les Borges Blanques, una competició organitzada pel Club Atlètic Borges que enguany celebra la seva 21a edició en el marc de la 27a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques.

Roc Bellostas, Roger Estradé i Bah Muhammad, tots tres atletes del club de la capital del Pla d'Urgell, han creuat la línia de meta amb uns temps oficials de 31:27, 32:00 i 33:06, respectivament. En la categoria femenina, el podi ha estat per Berta Cabanas del Gimnàs Sentebé de la Pobla de Segur, amb un temps de 36:29, seguida de la també atleta dels Xafatolls, Núria Tilló (37:38), i Alba Bellostas del Club Esportiu Tri 4.40 de Lleida (38:56).

Cursa de l'Oli 2024, guanyadors masculins - Foto: Ajuntament de Borges
Podi de la categoria masculina de la Cursa de l'Oli  - Foto: Ajuntament de Borges

Pel que fa a la prova de cinc quilòmetres el podi ha estat més diversificat, amb Juanma Fernández del Finques Prats Runers de Lleida (16:52) com a guanyador, seguit de David Fitó, corredor independent (16:56), i Albert Marsol de la Zona Esport d'Agramunt (17:57). En la categoria femenina d'aquesta distància, Ericka Àvalos, corredora independent, s'ha proclamat com a guanyadora absoluta (20:35), seguida de Laura Pallejà del Runner's Balaguer (21:00) i Laura Quintana del Club Triatló Cornellà (21:27).

Cursa de l'Oli 2024, guanyadores - Foto: Ajuntament de Borges
Podi de la categoria femenina de la Cursa de l'Oli 2024 - Foto: Ajuntament de les Borges

En qualsevol cas, el club amfitrió, el Club Atlètic Borges, ha estat reconegut com el més participatiu de la cita d'avui, amb el major nombre de corredors que han completat la cursa.

Aquest any, l'edició puntuable per a la Lliga Ponent ha aconseguit la màxima participació amb un total de 500 atletes. Tant els recorreguts de 5 com de 10 quilòmetres han discorregut per un circuit urbà i camins del terme, resseguint els camps d'oliveres. El punt de partida i arribada comú ha estat el passeig del Terrall.

Tots els participants han rebut una bossa obsequi amb productes de proximitat i han gaudit d'un esmorzar. La competició, amb la col·laboració de l'Ajuntament de les Borges Blanques, ha lliurat també cinquanta litres d'Oli d'Oliva Extra Verge, valorats en 500 €, als guanyadors masculins i femenins de la cursa llarga.

Comentaris