08.08.2022 |
Territoris.cat

Enric Mir acusa el portaveu d’Ipcena d’intentar adulterar les eleccions a les Borges

L'alcalde de les Borges Blanques Enric Mir
L'alcalde de les Borges Blanques Enric Mir
Enric Mir acusa el portaveu d’Ipcena d’intentar adulterar les eleccions a les Borges

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha acusat aquest dimecres el portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez, d’intentar adulterar les eleccions municipals. Mir ho ha expressat arran de les declaracions de Vázquez d’aquest dimecres, al bell mig de la campanya electoral, en què acusa el primer edil d’haver subministrat gasoil provinent de l’empresa familiar al consistori municipal fa gairebé un any i mig.

L’alcalde borgenc ha exposat que les acusacions tenen lloc en un context d’animadversió manifesta de Vàzquez contra la seva persona 

Vázquez feia aquestes declaracions, dos dies abans que el portaveu de l’entitat ecologista hagi de comparèixer davant del jutge després que Mir es querellés per injúries i calúmnies, i el primer es negués a retractar-se en un acte de mediació.

Mir ha assegurat que les factures a les quals fa referència l’ecologista són 3 rebuts que van tenir lloc entre gener i febrer de 2018 arran de la impossibilitat que el proveïdor de serveis de carburants habitual de l’Ajuntament, CEPSA, pogués subministrar el gasoil per un problema intern de distribució i ho demanés expressament a l’únic distribuïdor de la zona, Carburants Mir, segons consta en diversos correus electrònics que l’alcalde ha manifestat que pot presentar si cal. A més a més, els 3 rebuts pugen un import de 5.884,79 euros (IVA inclòs) del total de 21.522,66 euros que l’Ajuntament de les Borges es va gastar durant l’any 2018 en la compra de gasoil per a la calefacció del Pavelló.

Mir ha afegit que l’empresa que administra el seu germà no necessita prestar aquest servei, que a més a més s’ha produït a un preu per sota del de la mitjana del mercat, en molt poca quantitat de litres i per a no deixar sense subministrament la població en mig de la Fira de l’Oli i les Garrigues o d’unes competicions esportives, que es celebraven al Pavelló borgenc en les úniques ocasions que s’ha hagut de fer.

El portaveu d'Ipcena, Joan Vàzquez, i  l'advocat de l'entitat ecologistaEl Jutjat d'instrucció 2 de Lleida acollirà aquest divendres el judici per la querella presentada per l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, contra el portaveu d'Ipcena, Joan Vàzquez, pels presumptes delictes d'injúries i calúmnies. Aquest dimecres, Vàzquez, emparant-se en la llibertat d'expressió, s'ha refermat en les afirmacions que va fer contra Mir en un article d'opinió, les quals l'alcalde considera que atemptaven contra el seu honor.

Fonts properes a Enric Mir asseguren que, actualment, l'alcalde borgenc no té cap vinculació amb l'empresa i han acusat Vàzquez de voler desacreditar l'alcalde en plena campanya electoral 

Per reforçar la seva tesi, Vàzquez ha assegurat que l'empresa Carburants Mir, gestionada pel germà de l'alcalde de les Borges, hauria subministrat tres cops gasoil a l'Ajuntament durant el 2018.

Vàzquez considera antiètic que Mir faci negoci de l'Ajuntament i ho considera impropi de l'actuació d'un càrrec públic. En una roda de premsa, el portaveu d'Ipcena ha tornat a qüestionar l'actuació de Mir i dit que l'alcalde de les Borges segueix sent soci de Carburants Mir.

Enric Mir acusa el portaveu d’Ipcena d’intentar adulterar les eleccions a les Borges
comentaris