28.11.2021 |
Territoris.cat

Enric Mir preveu deixar l'alcaldia de les Borges Blanques en les pròximes setmanes

El grup de Junts per les Borges haurà d’escollir el seu substitut o substituta, tot i que, és l’actual primera tinent d’alcalde, Núria Palau, la que parteix en millor posició per ocupar l’alcaldia
Enric Mir i Pifarré, candidat a l'alcaldia per Junts per les Borges Blanques
Enric Mir, 18 anys al consistori, dels quals 10 com alcalde de les Borges Blanques @JospA.Pérez
Enric Mir preveu deixar l'alcaldia de les Borges Blanques en les pròximes setmanes

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, té previst deixar el càrrec en les properes setmanes després de 10 anys al capdavant del consistori de la capital garriguenca. Tot i que no hi ha data fixa per formalitzar el relleu tot apunta a que si les circumstàncies ho permeten Mir podria deixar de ser alcalde de les Borges abans d’acabar el proper mes d’agost. Llavors el grup de Junts per les Borges haurà d’escollir el seu substitut o substituta, tot i que, és l’actual primera tinent d’alcalde, Núria Palau, la que parteix en millor posició per ocupar l’alcaldia.

Pla sencer de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president del Consell de les Garrigues, Jaume Setó, amb la primera pedra de l'arxiu comercal, el 16 d'abril del 2021. (Horitzontal)A més de l’alcaldia, Mir deixaria també l’acta de regidor per la qual cosa haurà d’entrar un nou edil que serà el vuitè membre de la llista de les darreres eleccions municipals. Tot aquest procés suposa la necessitat de celebrar tres plens municipals. Primer el de renúncia, després el d’investidura del nou alcalde o nova alcaldessa i finalment el del cartipàs.

En aquest context el grup de Junt estaria buscant quines són les millors dates per poder encaixar els tres plens tenint en compte que juliol i agost són mesos d’estiu amb menys activitat al consistori

El mateix alcalde Enric Mir no va voler avançar res i va assegurar que encara està tot per concretar i que serà el grup municipal de Junts qui decideixi com i quan es fa aquest relleu i, sobretot, qui serà la persona que el substituirà. Mir que enguany ha complert 65 anys i en porta 18 al consistori, dels quals 10 com alcalde, assegura que aquest canvi estava pactat des de l’inici i que es farà quan el grup ho consideri oportú.

Mir, que afirma que es mereix un descans, deixarà l’alcaldia amb un dels seus grans projectes, l’Arxiu Comarcal de les Garrigues, molt ben encarat

Enric Mir es proposa treballar per la transformació de les Borges Blanques a partir del 2011, després d'un bagatge com a regidor, projectant iniciatives com la reconversió de la Fira de l'Oli en un certament de referència del sector, activista de la plataforma pel desdoblament de l’N-240. En l'àmbit urbanístic durant el seu mandat s'ha substituït la xarxa de sanejament del nucli antic de la capital de les Garrigues, i s'ha transformat l'avinguda Francesc Macià i el Raval de Lleida.

En l'àmbit patrimonial Enric Mir i el seu equip han estat els impulsors del Centre d'Interpretació de la Memòria Democràtica de la Guerra Civil, Cal Gineret, i en el que respecte a l'esport es va aconseguir que les Borges Blanques disposes del Centre de Tecnificació del Tennis Taula. També va posar en funcionament el Centre d'Empreses i Innovació (Cei).

Enric Mir preveu deixar l'alcaldia de les Borges Blanques en les pròximes setmanes
comentaris